Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 5/12/2021: Αστατος και σήμερα ο καιρός — Αναλυτική πρόβλεψη

Στα Δωδε­κά­νη­σα, την Κρή­τη, τις Κυκλά­δες και τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου προ­βλέ­πο­νται τοπι­κές βρο­χές και στα Δωδε­κά­νη­σα τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, πιθα­νώς ισχυ­ρές, τα φαι­νό­με­να όμως γρή­γο­ρα θα εξα­σθε­νή­σουν και βαθ­μιαία ο και­ρός θα βελ­τιω­θεί. Στην υπό­λοι­πη χώρα λίγες νεφώ­σεις, που βαθ­μιαία στα δυτι­κά και τα βόρεια θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και από το βρά­δυ στα βορειο­δυ­τι­κά σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Η ορα­τό­τη­τα τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 4 και τοπι­κά στα νότια έως 5 με 6 μπο­φόρ, βαθ­μιαία όμως θα στρα­φούν σε νότιους νοτιο­δυ­τι­κούς 4 με 6 μπο­φόρ και το βρά­δυ στο Ιόνιο θα ενισχυθούν.

Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα σημειώ­σει αξιό­λο­γη μετα­βο­λή. Στα βόρεια θα φτά­σει τους 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στο νότιο Αιγαίο τους 19 με 20 και στην υπό­λοι­πη χώρα τους 17 με 18 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και από το από­γευ­μα θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και στα ορει­νά λίγες χιο­νο­πτώ­σεις. Τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιορισμένη.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μπο­φόρ, βαθ­μιαία νότιοι έως 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και από το από­γευ­μα θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές ενώ από το βρά­δυ κυρί­ως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπει­ρο, σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Λίγα χιό­νια θα πέσουν στα ορει­νά της Ηπεί­ρου. Τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιορισμένη.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μπο­φόρ, γρή­γο­ρα θα στρα­φούν σε νότιους νοτιο­δυ­τι­κούς 4 με 6 μπο­φόρ, με ενί­σχυ­ση από το βρά­δυ στο Ιόνιο.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Λίγες νεφώ­σεις, κατά τόπους αυξη­μέ­νες από το από­γευ­μα. Τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιορισμένη.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 4 που γρή­γο­ρα θα στρα­φούν σε νοτιο­δυ­τι­κούς και βαθ­μιαία θα ενι­σχυ­θούν σε 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις πρό­σκαι­ρα αυξη­μέ­νες, οπό­τε θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές μέχρι το μεση­μέ­ρι, κυρί­ως στην Κρήτη.

Ανε­μοι: Βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 και στα νότια τοπι­κά 6 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε νοτιο­δυ­τι­κούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 20 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις, αυξη­μέ­νες στα νότια, με τοπι­κές βρο­χές και τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στα Δωδε­κά­νη­σα σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 και από το μεση­μέ­ρι βαθ­μιαία νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και στα βόρεια 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 20 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Αρχι­κά λίγες νεφώ­σεις και γρή­γο­ρα αίθριος. Τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιορισμένη.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 4 και πρό­σκαι­ρα έως 5 μπο­φόρ, βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε νοτιο­δυ­τι­κούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Αρχι­κά λίγες νεφώ­σεις και γρή­γο­ρα αίθριος.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 4 μπο­φόρ. βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και από το από­γευ­μα θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές. Τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιορισμένη.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μπο­φόρ, βαθ­μιαία νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο