Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 7/12/2021: Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο — Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδε­κά­νη­σα, πρό­σκαι­ρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελο­πόν­νη­σο, την Κρή­τη, την κεντρι­κή, την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη και πιθα­νώς τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στην Αττι­κή και τη νότια Εύβοια. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά και πρό­σκαι­ρα σε ημιο­ρει­νές περιο­χές στα βόρεια.

Οι άνε­μοι στα δυτι­κά θα πνέ­ουν νότιοι έως 5 μπο­φόρ, γρή­γο­ρα θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς και θα ενι­σχυ­θούν στα 7 με 8 μπο­φόρ. Στα ανα­το­λι­κά θα πνέ­ουν νότιοι 5 με 7 και στα νότια τοπι­κά 8 μπο­φόρ, βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει στα­δια­κή πτώ­ση. Στα βόρεια θα φτά­σει τους 10 με 14 βαθ­μούς, στο νότιο Αιγαίο τους 16 με 18 και στην υπό­λοι­πη χώρα τους 14 με 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Oι ελά­χι­στες τιμές θα σημειω­θούν τις βρα­δι­νές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να, που θα είναι πρό­σκαι­ρα κατά τόπους ισχυ­ρά στην κεντρι­κή και ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη, από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα δυτι­κά βαθ­μιαία θα εξα­σθε­νή­σουν. Χιό­νια θα πέσουν στα ορει­νά και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά σε ημιο­ρει­νές περιοχές.

Ανε­μοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανα­το­λι­κά έως 7 μπο­φόρ, βαθ­μιαία από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς 4 με 6 και τις βρα­δι­νές ώρες στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία έως 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 03 έως 13 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 4 με 5 βαθ­μούς χαμη­λό­τε­ρη, τις βρα­δι­νές ώρες κατά τόπους θα σημειω­θεί παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να, που θα είναι πρό­σκαι­ρα κατά τόπους ισχυ­ρά στο Ιόνιο και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο, βαθ­μιαία θα εξα­σθε­νή­σουν. Χιό­νια θα πέσουν στα ορεινά.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 3 με 5 μπο­φόρ, γρή­γο­ρα θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και βαθ­μιαία 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες κυρί­ως τις μεσημ­βρι­νές ώρες στα βόρεια. Τοπι­κές ασθε­νείς χιο­νοτ­πώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορεινά.

Ανε­μοι: Νότιοι 4 με 6 μπο­φόρ, βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς 4 με 6 και στα νότια τοπι­κά 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να πιθα­νώς να είναι πρό­σκαι­ρα κατά τόπους ισχυ­ρά, κυρί­ως στην Κρήτη.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 7 και πρό­σκαι­ρα 8 μπο­φόρ, βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς 5 με 6 και στα νότια 7 τοπι­κά 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά, όμως από τις βρα­δι­νές ώρες θα εξα­σθε­νή­σουν, κυρί­ως στα βόρεια.

Ανε­μοι: Νότιοι 6 με 7 και τοπι­κά 8 μπο­φόρ, βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 5 με 6 και τοπι­κά 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 15 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 η μέγι­στη βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και τις πρω­ι­νές ώρες μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες πιθα­νώς πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές στα νότια.

Ανε­μοι: Νότιοι 5 με 6 μπο­φόρ, βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές. Από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες βαθ­μιαία τα φαι­νό­με­να θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Νότιοι 5 με 6 μπο­φόρ, βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 ως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και πιθα­νώς πρό­σκαι­ρες καται­γί­δες τις πρω­ι­νές ώρες. Τα φαι­νό­με­να τις πρω­ι­νές ώρες πιθα­νώς να είναι πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρά, όμως από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες βαθ­μιαία θα εξα­σθε­νή­σουν. Χιό­νια θα πέσουν στα ορεινά.

Ανε­μοι: Νότιοι 3 με 5 μπο­φόρ, γρή­γο­ρα θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς 5 με 6 και τις βρα­δι­νές ώρες έως 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 ως 13 βαθ­μούς Κελσίου.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο