Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 7/6/2021: Άστατος ο καιρός σήμερα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Άστα­τος και­ρός, με κατά τόπους βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, ανα­μέ­νε­ται σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα, ενώ η θερ­μο­κρα­σία θα παρα­μεί­νει σε φυσιο­λο­γι­κά για την επο­χή επί­πε­δα, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, σήμε­ρα ανα­μέ­νο­νται τοπι­κές νεφώ­σεις, οι οποί­ες στα ηπει­ρω­τι­κά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανα­το­λι­κό Αιγαίο θα είναι κατά δια­στή­μα­τα αυξη­μέ­νες. Τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα σημειω­θούν αρχι­κά σε Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, Θρά­κη, Ήπει­ρο και Βόρειο Ιόνιο, οι οποί­ες στα­δια­κά θα επε­κτα­θούν στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία, στη Θεσ­σα­λία, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και Πελο­πόν­νη­σο και στο Κεντρι­κό, Βόρειο και Ανα­το­λι­κό Αιγαίο.

Πιθα­νό­τη­τα χαλα­ζο­πτώ­σε­ων υπάρ­χει για τη Θρά­κη, τη Μακε­δο­νία, τη Θεσ­σα­λία και δευ­τε­ρευό­ντως για την Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και Βορειο­α­να­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα θα είναι αυξη­μέ­νες, με απο­τέ­λε­σμα τα φαι­νό­με­να κατά τόπους να έχουν χαρα­κτή­ρα λασποβροχών.

Η θερ­μο­κρα­σία στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από 13 έως 28 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από 15 έως 31, στη Θεσ­σα­λία και στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά από 18 έως 34, στην Ήπει­ρο και στη Δυτι­κή Στε­ρεά από 16 έως 29, στην Πελο­πόν­νη­σο από 17 έως 34, στα νησιά του Ιονί­ου από 14 έως 28, στα νησιά του Βορεί­ου και Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 16 έως 32, στις Κυκλά­δες από 16 έως 30, στα Δωδε­κά­νη­σα από 20 έως 29 και στην Κρή­τη από 15 έως 31 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ. Στο Κεντρι­κό Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 μπο­φόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 3 έως 5 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ, όμως από το από­γευ­μα θα γίνουν νοτιο­δυ­τι­κοί και προς το βρά­δυ νότιοι ίδιας έντασης.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις κατά δια­στή­μα­τα. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ, όμως το μεση­μέ­ρι και από­γευ­μα θα στρα­φούν πρό­σκαι­ρα σε νοτιο­δυ­τι­κούς 2 έως 4 μπο­φόρ. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα θα είναι αυξη­μέ­νες. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 21 έως 32 βαθ­μούς Κελσίου.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις, που κατά δια­στή­μα­τα θα είναι πυκνό­τε­ρες. Βρο­χές και ενδε­χο­μέ­νως καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται από το μεση­μέ­ρι. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις έως 2 μπο­φόρ, όμως το μεση­μέ­ρι και από­γευ­μα θα γίνουν πρό­σκαι­ρα νοτιο­δυ­τι­κοί έως 3 μπο­φόρ. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα θα είναι αυξη­μέ­νες με απο­τέ­λε­σμα τα φαι­νό­με­να να έχουν ενδε­χο­μέ­νως χαρα­κτή­ρα λασπο­βρο­χών. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 21 έως 30 βαθ­μούς Κελσίου.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο