Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 7/8/2021: Υποχωρεί ο καύσωνας — Στους 36–39 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα

Υπο­χώ­ρη­ση του καύ­σω­να με μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες στους 36–39 βαθ­μούς Κελ­σί­ου και άνε­μοι απο βόρειες- βορειο­δυ­τι­κές διευ­θυν­σεις με εντά­σεις έως 7 μπο­φόρ, προ­βλέ­πε­ται για σήμε­ρα Σάβ­βα­το, σύμ­φω­να με το meteo.gr του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, σε ολό­κλη­ρη τη χώρα θα επι­κρα­τή­σει αίθριος γενι­κά και­ρός με παρο­δι­κές νεφώ­σεις κυρί­ως στην Πελοπόννησο.
Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί, στη Βόρεια Ελλά­δα από 13 έως 36–37 βαθ­μούς, στην Ήπει­ρο και στη Θεσ­σα­λία από 13 έως 34–36, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 14 έως 34–36 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 19 έως 32–34, στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 17 έως 34 και πολύ τοπι­κά έως 39 βαθ­μούς, ενώ στα Δωδε­κά­νη­σα και στο Ανα­το­λι­κό Αιγαίο οι μέγι­στες θα φτά­σουν τοπι­κά στους 36–38 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν γενι­κά βόρειοι- βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις έως 7 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νε­ται γενι­κά αίθριος και­ρός. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν απο βόρειες- βορειο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 2–4 μπο­φόρ ενώ η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 22 έως 34–36 βαθμούς.

Γενι­κά αίθριος και­ρός και στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, με ανέ­μους αρχι­κά απο βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ ενώ μετά το μεση­μέ­ρι ανα­μέ­νε­ται στρο­φή των ανέ­μων σε νότιους έως 3–4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης θα κυμαν­θεί από 23 έως 34–35 βαθμούς.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο