Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 8/12/2021: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Στους 15 βαθμούς η θερμοκρασία

Στην ανα­το­λι­κή και νότια νησιω­τι­κή χώρα τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να βαθ­μιαία θα εξα­σθε­νή­σουν και τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα στα­μα­τή­σουν. Στην υπό­λοι­πη χώρα ο και­ρός θα είναι γενι­κά αίθριος και μόνο τις πρω­ι­νές ώρες και εκ νέου στα δυτι­κά τις απο­γευ­μα­τι­νές θα υπάρ­χουν νεφώ­σεις οπό­τε θα σημειω­θούν τοπι­κές βροχές.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 7 και στα πελά­γη τις πρω­ι­νές ώρες 8 μπο­φόρ με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση. Από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες και βαθ­μιαία από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε νοτί­ων διευθύνσεων.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή περαι­τέ­ρω πτώ­ση κυρί­ως στα βόρεια και στα βορειο­δυ­τι­κά θα σημειω­θεί νωρίς το πρωί κατά τόπους παγε­τός. Η θερ­μο­κρα­σία στα βόρεια δεν θα ξεπε­ρά­σει τους 11 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στο Ιόνιο και τα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά θα φτά­σει τους 14 με 15 βαθ­μούς και στο Αιγαίο τους 17 με 18 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία γενι­κά αίθριος. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και πιθα­νόν στα ανα­το­λι­κά τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να γρή­γο­ρα στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία και μέχρι το μεση­μέ­ρι και στις υπό­λοι­πες περιο­χές θα στα­μα­τή­σουν. Πρό­σκαι­ρες χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορεινά.

Ανε­μοι: Στη δυτι­κή και κεντρι­κή Μακε­δο­νία βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 και πρό­σκαι­ρα στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία έως 7 μπο­φόρ με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 και βαθ­μιαία μετα­βλη­τοί ασθενείς.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 03 έως 11 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 4 με 5 βαθ­μούς χαμη­λό­τε­ρη, όπου τις πρω­ι­νές ώρες κατά τόπους θα σημειω­θεί παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις αυξη­μέ­νες τις πρω­ι­νές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο, οπό­τε θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές. Τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες οι νεφώ­σεις εκ νέου θα αυξη­θούν και το βρά­δυ θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές κυρί­ως στα βορειο­δυ­τι­κά. Πρό­σκαι­ρες χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά της Ηπεί­ρου και της δυτι­κής Στερεάς.

Ανε­μοι: Βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 8 μπο­φόρ με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση. Τις από­γευ­μα­τι­νές ώρες θα στρα­φούν σε νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων 4 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 14 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Τοπι­κές νεφώ­σεις τις πρω­ι­νές ώρες και γρή­γο­ρα γενι­κά αίθριος. Τις βρα­δι­νές ώρες θα ανα­πτυ­χθούν νεφώσεις.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 και στα νότια και τις πρω­ι­νές ώρες στα ανα­το­λι­κά 7 με 8 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία οι άνε­μοι θα εξα­σθε­νή­σουν και τις βρα­δι­νές ώρες θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς έως 6 μπο­φόρ στα νότια.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες μέχρι τις μεσημ­βρι­νές ώρες οπό­τε θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και κυρί­ως στις Κυκλά­δες τις πρω­ι­νές ώρες σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 και στα νότια τοπι­κά 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να βαθ­μιαία θα εξα­σθε­νή­σουν και τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα σταματήσουν.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 7 μπο­φόρ με βαθ­μιαία εξασθένηση.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος.

Ανε­μοι: Bορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και στα ανα­το­λι­κά τις πρω­ι­νές ώρες έως 7 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία οι άνε­μοι θα εξα­σθε­νή­σουν και τις βρα­δι­νές ώρες θα στρα­φούν σε δυτι­κούς νοτιο­δυ­τι­κούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 11 βαθ­μούς Κελσίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο