Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός 8/6/2022: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας

Σήμε­ρα Τετάρ­τη τοπι­κές βρο­χές και καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται αρχι­κά στα ορει­νά της Μακε­δο­νί­ας, της Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λί­ας, Στε­ρε­άς και Πελο­πον­νή­σου καθώς και στην Εύβοια, οι οποί­ες από το μεση­μέ­ρι θα επε­κτα­θούν στα υπό­λοι­πα τμή­μα­τα της ηπει­ρω­τι­κής χώρας, στο Νότιο Ιόνιο και στα ορει­νά της Κρήτης.

Τα φαι­νό­με­να στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά καθώς και στα ορει­νά της υπό­λοι­πης ηπει­ρω­τι­κής χώρας θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά και σε κάποιες περι­πτώ­σεις θα συνο­δεύ­ο­νται από χαλά­ζι. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στα δυτι­κά θα είναι σχε­τι­κά αυξημένες.

Η θερ­μο­κρα­σία σε φυσιο­λο­γι­κά για την επο­χή επί­πε­δα, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 15 έως 27 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από 16 έως 30, στη Θεσ­σα­λία από 19 έως 33, στην Ήπει­ρο από 15 έως 29, στη Στε­ρεά Ελλά­δα και στην Πελο­πόν­νη­σο από 16 έως 32, στα νησιά του Ιονί­ου από 20 έως 28, στα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου και στις Σπο­ρά­δες από 18 έως 26, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 17 έως 30, στις Κυκλά­δες και στα Δωδε­κά­νη­σα από 18 έως 29 και στην Κρή­τη από 15 έως 32 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν αρχι­κά από βόρειες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 μπο­φόρ, στα­δια­κά όμως στα δυτι­κά τμή­μα­τά του θα στρα­φούν σε νότιους 3 έως 5 μπο­φόρ, στα νοτιο­δυ­τι­κά τμή­μα­τά του θα στρα­φούν σε δυτι­κούς 3 έως 5 μπο­φόρ και στα υπό­λοι­πα τμή­μα­τά του θα γίνουν μετα­βαλ­λό­με­νοι έως 3 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 και το μεση­μέ­ρι τοπι­κά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις που κατά δια­στή­μα­τα θα είναι πυκνό­τε­ρες. Πιθα­νό­τη­τα πρό­σκαι­ρων τοπι­κών βρο­χών υπάρ­χει το μεση­μέ­ρι και το από­γευ­μα. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 2 μπο­φόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 23 έως 29 βαθ­μούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσ­σα­λο­νί­κης ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και καται­γί­δες κατά δια­στή­μα­τα. Από το μεση­μέ­ρι τα φαι­νό­με­να θα είναι ισχυ­ρό­τε­ρα και υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα χαλα­ζό­πτω­σης. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 2 μπο­φόρ, όμως από το πρωί έως το από­γευ­μα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης θα κυμαν­θεί από 22 έως 29 βαθ­μούς Κελσίου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο