Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καισαριανή: Δευτέρα 18-Μάρτη μεγάλη συγκέντρωση ΚΚΕ-Λαϊκή Συσπείρωση

Μπρο­στά στις διπλές κάλ­πες του Μάη (δημο­τι­κές/περι­φε­ρεια­κές και ευρω­ε­κλο­γές), όσο και στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές όπο­τε κι’ αν αυτές γίνουν, η Και­σα­ρια­νή υπο­δέ­χε­ται το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρη Κου­τσού­μπα και το σημε­ρι­νό και αυρια­νό δήμαρ­χο της πόλης Ηλία Σταμέλο

Οι οργα­νώ­σεις του Κόμ­μα­τος, οπα­δοί και φίλοι της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης αλλά και ανέ­ντα­χτος κόσμος, έχουν πέσει ήδη στη μάχη: περιο­δεί­ες, ενη­μέ­ρω­ση του λαού ‑σπί­τι / σπί­τι, πόρ­τα / πόρ­τα, να φτά­σει η φωνή μας παντού, να μάθουν όλοι και να συζη­τή­σουν μαζί μας για τα κρι­τή­ρια ψήφου που πρέ­πει να είναι ενιαία. Όπως ενιαία είναι και η πολι­τι­κή που υλο­ποιεί­ται από κόμ­μα­τα και παρα­τά­ξεις σε όλα τα επί­πε­δα της πολι­τι­κής, από την κυβέρ­νη­ση μέχρι την τοπι­κή διοίκηση. 

Έπει­τα από δέκα χρό­νια συνε­χούς καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μι­κής κρί­σης, τέσ­σε­ρα μνη­μό­νια, τέσ­σε­ρις δια­δο­χι­κές κυβερ­νή­σεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), εκα­το­ντά­δες αντι­λαϊ­κούς-αντερ­γα­τι­κούς νόμους, δεν υπάρ­χει χώρος για αυτα­πά­τες και δικαιο­λο­γί­ες. Η πολι­τι­κή της αστι­κής δια­χεί­ρι­σης δοκι­μά­στη­κε – τόσο απ’ τα δεξιά, όσο και απ’ τα «αρι­στε­ρά»- και τα τρα­γι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα τα βίω­σαν και τα βιώ­νουν οι εργα­ζό­με­νοι, οι άνερ­γοι, η νεο­λαία, οι συντα­ξιού­χοι, η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του λαού.

Όσοι ένιω­σαν και νιώ­θουν στο πετσί τους την βαθιά αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μπο­ρούν να αντι­λη­φθούν το προ­φα­νές: Πως ακό­μη κι’ αν δεν συμ­φω­νούν σε όλα με τις θέσεις και προ­τά­σεις του ΚΚΕ, ακό­μη κι’ αν δια­τη­ρούν τις όποιες επι­φυ­λά­ξεις και δια­φω­νί­ες τους με την κομ­μου­νι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία, είναι αναμ­φί­βο­λα προς το συμ­φέ­ρον τους η ισχυ­ρο­ποί­η­ση ΚΚΕ & Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης  στις επερ­χό­με­νες εκλο­γές.

Οι πέντε κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι (Πάτρα, Και­σα­ρια­νή, Χαϊ­δά­ρι, Πετρού­πο­λη, Ικα­ρία) είναι οι μόνοι που στή­ρι­ξαν τα αιτή­μα­τα του εργα­τι­κού-λαϊ­κού κινή­μα­τος, ενα­ντιώ­θη­καν σε όλο το φάσμα της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής των κυβερ­νή­σε­ων, πρό­βα­λαν τα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα, ανέ­λα­βαν πλη­θώ­ρα πρω­το­βου­λιών για δομές αλλη­λεγ­γύ­ης και προ­στα­σί­ας των λαϊ­κών οικο­γε­νειών, απέ­σπα­σαν κατα­κτή­σεις.

Σύντρο­φε-συντρό­φισ­σα, συνα­γω­νι­στή-τρια, φίλε‑η, ακό­μη και συ που ακό­μη δυσπι­στείς, θυμη­θεί­τε πως,

Την επό­με­νη μέρα των εκλο­γών, όταν οι άλλες πολι­τι­κές δυνά­μεις θα δια­πραγ­μα­τεύ­ο­νται τη λαϊ­κή ψήφο στο παζά­ρι της αστι­κής εξου­σί­ας προσ­δο­κώ­ντας θώκους και οφί­τσια, το ΚΚΕ θα βρί­σκε­ται και πάλι δίπλα στον εργά­τη, το χαμη­λό­μι­σθο, τον χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χο, τους άνερ­γους, τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, τους αγρό­τες, τους νέους και τις νέες. Και μαζί οι εκλεγ­μέ­νοι με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση, είτε στη διοί­κη­ση, είτε στην αντι­πο­λί­τευ­ση, κάνο­ντας ό,τι μέχρι σήμερα.

Την επό­με­νη ακρι­βώς μέρα, σε κάθε χώρο δου­λειάς, σε κάθε γει­το­νιά, απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, οι κομ­μου­νι­στές θα βρί­σκο­νται και πάλι στις επάλ­ξεις του αγώ­να, απ’ οποιο­δή­πο­τε μετε­ρί­ζι, για καλύ­τε­ρα μερο­κά­μα­τα και συν­θή­κες εργα­σί­ας, για την προ­στα­σία των εργα­σια­κών δικαιω­μά­των, την ανά­σχε­ση απο­λύ­σε­ων, την οργά­νω­ση της πάλης του λαού ενά­ντια στην καπι­τα­λι­στι­κή βαρβαρότητα.

Ελάτε να κουβεντιάσουμε και να παλέψουμε χέρι-χέρι

Όλοι στη συγκέντρωση!

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο