Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καισαριανή: Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τσιμεντοποίηση του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς»

Εκδή­λω­ση για την Παι­δεία υπο­τί­θε­ται έκα­ναν οι της παρά­τα­ξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Και­σα­ρια­νή «Συνερ­γα­σία Πολι­τών», με εμφα­νή -ως συνή­θως την παρέ­λα­ση κυβερ­νη­τι­κών στε­λε­χών.

Για τα χάλια της Παι­δεί­ας, τόσο θεσμι­κά όσο και για τις υπό διά­λυ­ση, με ευθύ­νη τους κτι­ρια­κές εγκα­τα­στά­σεις ‑φυσι­κά, δε μίλη­σαν καθό­λου αλλά…

Αντί για «όρα­μα» και «φρο­ντί­δα για την πόλη» απέ­δει­ξαν για ακό­μη μια φορά ποσό καλά έχουν εμπε­δώ­σει την τακτι­κή της δια­στρέ­βλω­σης και του εμπαιγ­μού, τον κυνι­σμό απέ­να­ντι στις ευθύ­νες τους και στα απο­τε­λέ­σμα­τα της κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής. Όταν δίνουν ψίχου­λα θέλουν προ­σκυ­νή­μα­τα. Όταν δεν τους βολεύ­ει η αλή­θεια λένε ψέματα.

«ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ!» είπε η υπο­ψή­φια Δήμαρ­χος, κα Άννα Παραγυιού. 

«ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ» είπε ο κος X. Λόντος, περι­φε­ρεια­κός διευ­θυ­ντής εκπαίδευσης.

«ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ» είπε ο κος Ι. Χαρω­νί­της Δ/νων Σύμ­βου­λος των Κτηρια­κών Υποδο­μών α.ε., πρώ­ην Οργα­νι­σμό Σχο­λι­κών Κτηρίων.

«Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»… είπε ο κος Τ. Μπο­τί­νος, σύμ­βου­λος της Γ. Γ. Αθλη­τι­σμού και υπο­ψή­φιος στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής (ΣΣ |> ο συγκε­κρι­μέ­νος είναι απο­σπα­σμέ­νος υπάλ­λη­λος του δήμου στο Υπουρ­γείο Παι­δεί­ας διο­ρι­σμέ­νο μέλος από το Υπουρ­γείο στο Δ.Σ. του πρό­τυ­που παι­δι­κού γυμνα­στη­ρί­ου Νήαρ-Ηστ)

K 2

Απά­ντη­ση στα όσα απα­ρά­δε­κτα ακού­στη­καν στην εκδή­λω­ση για την, δίνει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Και­σα­ρια­νής, με δελ­τίο τύπου «με αφορ­μή την εκδή­λω­ση της Συνερ­γα­σί­ας Πολι­τών για την παι­δεία» υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι «ο λαός της πόλης μας έχει μνή­μη και πεί­ρα, οι κύριοι εκπρό­σω­ποι της κυβέρ­νη­σης είπαν πολ­λά ψέμα­τα, απο­κά­λυ­ψαν και τα επι­κίν­δυ­να σχέ­διά τους».

Μετα­ξύ των όσων ειπώ­θη­καν, ξεχω­ρί­ζου­με αυτά του Ι. Χαρω­νί­τη: «Εδώ στην Και­σα­ρια­νή έχε­τε έναν πολύ μεγά­λο χώρο. .. Ιστο­ρι­κό μεν, καλώς ή κακώς έχει συν­δε­θεί με την ιστο­ρία της χώρας αυτής Εδώ είναι πεδί­ον δόξης λαμπρό για την επό­με­νη δημο­τι­κή αρχή ‑που εύχο­μαι να είσαι εσύ Άννα μου- να μπο­ρέ­σει να κυνη­γή­σει αυτό το οικό­πε­δο. Στα 400 στρέμ­μα­τα, που απο­χα­ρα­κτη­ρί­στη­καν από δασι­κά, το 2016 μπο­ρεί­τε να χτί­σε­τε μέχρι και 20 σχο­λεία, με ΣΔΙΤ ή με δανει­σμό από την Ευρω­παϊ­κή Κεντρι­κή Τρά­πε­ζα»(!), ενώ η Άννα Παρα­γυιού πρό­τει­νε την οικο­δό­μη­ση σχο­λεί­ων μέσα στα 100 στρέμ­μα­τα που νοί­κια­ζε ο ΟΣΚ!

«Δεν κρύ­βουν τα πιο επι­κίν­δυ­να σχέ­διά τους!», ανα­φέ­ρει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Και­σα­ρια­νής, τονί­ζο­ντας ότι «Το “Θυσια­στή­ριο της Λευ­τε­ριάς” δεν είναι οικό­πε­δο! Δια­σώ­θη­κε από το λαό μας ως χώρος ιστο­ρι­κής μνή­μης! Τα 100 στρέμ­μα­τα που νοί­κια­ζε ο ΟΣΚ είναι ο κατ’ εξο­χήν ιστο­ρι­κός χώρος με το Μνη­μείο, το Μου­σείο, το Χάρα­μα, τα παλιά γρα­φεία της Σκο­πευ­τι­κής και βεβαί­ως τον 300άρη στό­χο, όπου στις 10/5/44 οι φασί­στες εκτε­λούν 92 αγω­νι­στές. Το πάρ­κο των 464 στρεμ­μά­των, δασι­κή έκτα­ση, δεν θα τσι­με­ντω­θεί για­τί επι­μεί­να­με να ανα­φέ­ρε­ται ρητώς στο νόμο της παρα­χώ­ρη­σής ότι “απα­γο­ρεύ­ε­ται η ανέ­γερ­ση κτι­σμά­των εντός του ως άνω τμή­μα­τος δημό­σιου κτή­μα­τος” (άρθρο 44, ν.4415/2016). Ο λαός της πόλης μας έχει μνή­μη και πείρα!

Οι κύριοι εκπρό­σω­ποι της κυβέρ­νη­σης είπαν πολ­λά ψέμα­τα, απο­κά­λυ­ψαν και τα επι­κίν­δυ­να σχέ­διά τους. Η ιστο­ρία της πόλης είναι εμπό­διο στην “ανά­πτυ­ξή τους” και οι ελεύ­θε­ροι χώροι φιλέ­τα για τα μεγά­λα συμφέροντα.

Γι΄ αυτό δεν είπαν κου­βέ­ντα για την παρα­χώ­ρη­ση στο Υπερ­τα­μείο πλή­θους δημό­σιων χώρων, μετα­ξύ αυτών και σχο­λεί­ων της πόλης! Για την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση των σχο­λεί­ων, που τα οδη­γεί σε μαρα­σμό και εκπαι­δευ­τι­κά κενά, είπαν ότι έχου­με δημο­σιο­νο­μι­κό περιο­ρι­σμό. Αλή­θεια, δεν βγή­κα­με από τα μνημόνια;».

Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί! 

K 1

Το ΔΤ της ΛΣ μετα­ξύ άλλων αναφέρει:

4,5 χρό­νια τώρα με αγώ­νες και διεκ­δι­κή­σεις, καθώς δεν αρκε­στή­κα­με στα πενι­χρά κον­δύ­λια που δίνει και η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ (20€/παιδί ανά έτος) για τακτι­κές επι­σκευ­ές, κερ­δί­σα­με έργα απο­λύ­τως απα­ραί­τη­τα για τα σχο­λεία και τα γήπε­δα της πόλης προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 1.500.000€, χωρίς να χαρα­τσώ­σου­με τον δημό­τη. Εμπνευ­στής και συμπα­ρα­στά­της ο λαός της πόλης, απέ­να­ντί μας η κυβέρ­νη­ση και η πολι­τι­κή της! 

Στην ΚΤΥΠ Α.Ε.: τον 5ο/2015 κατα­θέ­σα­με εμείς ολο­κλη­ρω­μέ­νη μελέ­τη συνο­λι­κής αξί­ας 1.300.000€ για έργα απο­λύ­τως  απα­ραί­τη­τα σε όλα τα σχο­λεία. Χρειά­στη­καν 3 χρό­νια καθυ­στε­ρή­σε­ων από τις διοι­κή­σεις της ΚΤΥΠ, και με συνε­χείς δια­μαρ­τυ­ρί­ες και κινη­το­ποι­ή­σεις για να κατα­φέ­ρου­με τελι­κά τον 9ο/2017 την υπο­γρα­φή της σύμ­βα­σης, σχε­δόν στο μισό ύψους 730.000€. Οι εργα­σί­ες ξεκί­νη­σαν τον 6ο/2018 και συνεχίζονται.

Μαζί επα­να­φέ­ρα­με ένα δια­χρο­νι­κό αίτη­μα του Και­σα­ρια­νιώ­τι­κου λαού, για χτί­σι­μο γυμνα­σί­ου στο «τρί­γω­νο» πίσω από τα ΜΑΤ. Ο χώρος που είναι ήδη χαρα­κτη­ρι­σμέ­νος για σχο­λείο από το 2000, πολιορ­κεί­ται από μεγά­λα κατα­σκευα­στι­κά συμ­φέ­ρο­ντα για τη δημιουρ­γία π.χ. εμπο­ρι­κού κέντρου.

Επί­σης, τότε αιτη­θή­κα­με την παρα­χώ­ρη­ση του “ΧΑΡΑΜΑΤΟΣ”, δικαιο­δο­σί­ας της ΚΤΥΠ Α.Ε., απο­τρέ­πο­ντας την εκ νέου ενοι­κί­α­σή του σε ιδιώτη.

Τον 10ο/2018 κατα­θέ­σα­με αιτή­μα­τα για την αντι­κα­τά­στα­ση των λυό­με­νων αιθου­σών στο 2ο Γυμνά­σιο, το 1 & 2 Λύκειο και για την τοπο­θέ­τη­ση αιθου­σών βαρέ­ου τύπου, αντί «κοντέι­νερ» που πρό­τει­νε η Κυβέρ­νη­ση στα νηπια­γω­γεία της πόλης και το Ειδι­κό σχο­λείο, για την εφαρ­μο­γή της 2χρονης υπο­χρε­ω­τι­κής προ­σχο­λι­κής αγω­γής. Ο κος Χαρω­νί­της μέχρι σήμε­ρα δεν μας έχει απά­ντη­σε ΤΙΠΟΤΑ!

Στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: 

Το 2015 κατα­θέ­σα­με μελέ­τη για την επι­κιν­δυ­νό­τη­τα του προ­αύ­λιου χώρου, ύψους 130.000€, μετά από πρό­τα­ση του συλ­λό­γου γονέ­ων του 2ου Δημο­τι­κού. Για 2 χρό­νια, η Περι­φέ­ρεια δεν ανα­γνώ­ρι­ζε ως νόμι­μο το σχο­λείο που λει­τουρ­γεί πλέ­ον των 20 χρό­νων. Το έργο ολο­κλη­ρώ­θη­κε το 2018.

Το 2015 και 2016 κατα­θέ­σα­με 3 προ­τά­σεις για την ανα­μόρ­φω­ση του δημο­τι­κού στα­δί­ου Μ. Κρη­τι­κό­που­λος συνο­λι­κού ύψους 180.000€. Μόλις τώρα εγκρί­θη­κε και προ­χω­ρά­ει η μελέ­τη στα­τι­κό­τη­τας και ανα­μόρ­φω­σης του γηπέδου.

Το 2018 εξα­σφα­λί­σα­με χρη­μα­το­δό­τη­ση ύψους 190.000€ για την εκπό­νη­ση μελέ­της για το Πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας (το «Θυσια­στή­ριο της Λευ­τε­ριάς») και τη δημιουρ­γία ανοι­χτού θεά­τρου, πολυ­χώ­ρου μου­σι­κής δημιουρ­γί­ας και εκπαί­δευ­σης στο ΧΑΡΑΜΑ, ανοι­χτού χώρου στί­βου στο Κ3 κ.ά.

Στην ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: 

Το 2015 κατα­θέ­σα­με μελέ­τη για την ηλε­κτρο­λο­γι­κή απο­κα­τά­στα­ση του κλει­στού Γ. Μελισ­ση­νός αξί­ας 50.000€ που υλο­ποι­ή­θη­κε μόλις πέρυσι.

Μαζί είχα­με κατα­θέ­σει και μελέ­τη για την ανα­κα­τα­σκευή των ανοι­χτών γηπέ­δων της πόλης, η οποία για 3 χρό­νια έγι­νε «μπα­λά­κι» μετα­ξύ της Γ.Γ. Αθλη­τι­σμού και της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής. Τελι­κά για να υλο­ποι­η­θεί την εντά­ξα­με στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τους αθλη­τι­κούς χώρους, ύψους 170.000€. Σε όλες τις συζη­τή­σεις ήταν παρών ο κος Μπο­τί­νος και έχει προ­σω­πι­κή ευθύ­νη για την κοροϊ­δία 4 ετών. Ομοί­ως ξεχνά­ει ο κος Μπο­τί­νος, (απο­σπα­σμέ­νος υπάλ­λη­λος του Δήμου μας στο Υπουρ­γείο Παι­δεί­ας και διο­ρι­σμέ­νο μέλος από το Υπουρ­γείο στο Δ.Σ. του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΗΑΡ-ΗΣΤ), να πει τι γίνε­ται με τη σύντα­ξη μελέ­της για την επί­λυ­ση των σοβα­ρών ζητη­μά­των ασφά­λειας του χώρου. Ήδη, οι γονείς των νηπια­γω­γεί­ων που εδρεύ­ουν στον χώρο είναι σε κινη­το­ποί­η­ση, το υπουρ­γείο τους χλευά­ζει και μόνο ο Δήμος μπαί­νει μπρο­στά για τις κατε­πεί­γου­σες κτη­ρια­κές επεμβάσεις.

Στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τους αύλιους χώρους των σχο­λεί­ων ας ενη­με­ρω­θούν, ότι όχι μόνο έχει κατα­τε­θεί πρό­τα­ση, αλλά ήδη έχει ξεκι­νή­σει και θα ολο­κλη­ρω­θεί πριν το καλοκαίρι!

Στην ΠΕΔΑ κατα­θέ­σα­με πρό­τα­ση, από το 2016, για την ενερ­γεια­κή ανα­βάθ­μι­ση του ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», έτος κατα­σκευ­ής 1937 και του 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, έτος κατα­σκευ­ής 1927 και περι­μέ­νου­με 3 χρό­νια τώρα απάντηση.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ !

Δεί­τε ΕΔΩ ολό­κλη­ρη την ανα­κοί­νω­ση της Λαϊ­κής Συσπείρωσης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο