Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καισαριανή: Η διοίκηση Βοσκόπουλου θέλει να βάλει τέλος στα δωρεάν προγράμματα του Πολιτιστικού Κέντρου

Η δημο­τι­κή αρχή με εισή­γη­σή της στην Οικο­νο­μι­κή Επι­τρο­πή του Δήμου (Παρα­σκευή 25/9/2020) επι­χει­ρεί να βάλει τέλος στη δωρε­άν πρό­σβα­ση στα Προ­γράμ­μα­τα του Πολι­τι­στι­κού Κέντρου, θεσπί­ζο­ντας ετή­σια εγγρα­φή 20€ για κάθε δρα­στη­ριό­τη­τα του Πολι­τι­στι­κού Κέντρου και επι­πλέ­ον 20€ μηνιαία συν­δρο­μή για τα νέα προ­γράμ­μα­τα που εισά­γο­νται!

Οι μεγά­λες ελλεί­ψεις σε μόνι­μο εκπαι­δευ­τι­κό προ­σω­πι­κό, που οδη­γούν σε πολυ­πλη­θή τμή­μα­τα και, η έλλει­ψη του απαι­τού­με­νου προ­σω­πι­κού στην καθα­ριό­τη­τα και την γραμ­μα­τεια­κή υπο­στή­ρι­ξη που δημιουρ­γούν αντι­κει­με­νι­κές δυσκο­λί­ες, η χρό­νια υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση των δήμων που δεν επι­τρέ­πει την ουσια­στι­κή ανα­βάθ­μι­ση των χώρων και του εξο­πλι­σμού κτλ. απα­ντιού­νται κατά την δημο­τι­κή αρχή με δίδα­κτρα, δηλα­δή με συρ­ρί­κνω­ση των υπη­ρε­σιών, αφού θα παρέ­χο­νται μόνο σε όσους αντέ­χουν οικονομικά!

Από την άλλη, η δημο­τι­κή αρχή του κου Βοσκό­που­λου, επι­χει­ρεί να ντύ­σει την από­φα­σή της, με το πολύ παλιό και αντι­δρα­στι­κό επι­χεί­ρη­μα «όποιος πλη­ρώ­νει σέβε­ται περισ­σό­τε­ρο αυτό που λαμβάνει».
Λες και
τα λεφτά στα ταμεία του δήμου δεν είναι και αυτά δικά μας λεφτά!
Λες και έγι­νε καλύ­τε­ρη η δημό­σια Υγεία με το αντί­τι­μο, η καθα­ριό­τη­τα των δήμων με τα δημο­τι­κά τέλη κ.ο.κ.
Ρίχνει μάλι­στα την ευθύ­νη στους δημό­τες (γονιούς-μαθη­τές) οι οποί­οι –όπως λέει- δεν σέβο­νται τον χώρο για τα όποια προ­βλή­μα­τα υπάρ­χουν στην λει­τουρ­γία του Κέντρου.
Φαί­νε­ται πόσο λίγα γνω­ρί­ζει για την προ­σφο­ρά και την αγά­πη των δημο­τών για το Πολι­τι­στι­κό Κέντρο.

Δυστυ­χώς με την λογι­κή ό,τι είναι ακρι­βό είναι και καλό, υπο­τι­μά­ται το έργο που χρό­νια τώρα παρέ­χει το Πολι­τι­στι­κό Κέντρο χάρη στο προ­σω­πι­κό του, το οποίο πέρα από τα μαθή­μα­τα στο Kέντρο υπο­στή­ρι­ξε τις δημο­τι­κές εκδη­λώ­σεις, το πρό­γραμ­μα των παι­δι­κών σταθ­μών και τα καλο­και­ρι­νά καμπ. 

Η πρό­θε­ση αυτή της Δημο­τι­κής Αρχής δεν είναι μόνο βαθιά αντι­δρα­στι­κή αφού στο­χεύ­ει στην απο­τρο­πή των πιο φτω­χών λαϊ­κών οικο­γε­νειών από μια (έως σήμε­ρα) παρο­χή του Δήμου σε όλους, αλλά και ξένη με το χαρα­κτή­ρα του Πολι­τι­στι­κού Κέντρου του Δήμου μας.
Από την ίδρυ­ση του στο Πολι­τι­στι­κό Κέντρο παρά τις τερά­στιες δυσκο­λί­ες, εξα­σφα­λι­ζό­ταν η αισθη­τι­κή αγω­γή σε όλους τους δημό­τες χωρίς δια­κρί­σεις.
Έτσι πρό­σφε­ρε διέ­ξο­δο και κοι­νω­νι­κο­ποί­η­ση σε κρί­σι­μες επο­χές για χιλιά­δες παι­διά και ενή­λι­κες.

Αυτή η μαζι­κό­τη­τα δημιούρ­γη­σε τις κατάλ­λη­λες προ­ϋ­πο­θέ­σεις για πολύ αξιό­λο­γες παρα­στά­σεις, εκθέ­σεις, φεστι­βάλ κ.ά.
Ειδι­κό­τε­ρα, γενιές νέων παι­διών της Και­σα­ρια­νής έμα­θαν την Τέχνη και τον Πολι­τι­σμό, ανί­χνευ­σαν τα ταλέ­ντα τους, πει­ρα­μα­τί­στη­καν και κατα­στά­λα­ξαν στα ενδια­φέ­ρο­ντά τους, χωρίς να χρειά­ζε­ται οι γονείς να βάζουν στο ζύγι τις πολι­τι­στι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες, με όλες τις άλλες που κοστί­ζουν αδρά.

Πηγή: Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Καισαριανής

PDF Logo

Η διοίκηση Βοσκόπουλου θέλει να βάλει τέλος στα δωρεάν προγράμματα του Πολιτιστικού Κέντρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο