Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Μια ισπανική μπαλιά στο παρελθόν του Εθνικού Αστέρα!

Εκδή­λω­ση με θέμα «Ενας Ισπα­νός ελλη­νι­στής ποι­η­τής, στην ποδο­σφαι­ρο­μά­να Και­σα­ρια­νή» οργα­νώ­νουν τη Δευ­τέ­ρα, Οκτω­βρί­ου 2019, το Ινστι­τού­το Θερ­βά­ντες, οι παλαί­μα­χοι ποδο­σφαι­ρι­στές του «Εθνι­κού Αστέ­ρα», η διε­θνής επι­θε­ώ­ρη­ση ποί­η­σης «Ερα­τώ», και η πανελ­λα­δι­κή  πρω­το­βου­λία φιλά­θλων «Επί­σκυ­ρον». Η εκδή­λω­ση θα γίνει στην αίθου­σα εκδη­λώ­σε­ων του δημαρ­χεί­ου Και­σα­ρια­νής, ώρα 7:30 μ.μ.

Τιμώ­με­νος ποι­η­τής θα είναι ο Albert Carcia Hernandez. Θα απαγ­γεί­λουν ποι­ή­μα­τά του μετα­φρα­σμέ­να στα ελλη­νι­κά, οι ποι­η­τές Γιώρ­γος Μαρ­κό­που­λος, Σωτή­ρης Παστά­κας, Στέ­λιος Καρα­γιάν­νης, Βάσω Ιορ­δά­νου Κοσμί­δου και η ηθο­ποιός Ουρα­νία Μπά­σλη. Στην εκδή­λω­ση θα παρα­στεί και ο Ισπα­νός ελλη­νι­στής συγ­γρα­φέ­ας BARTOMEU LLINAS FERRA και θα δια­βα­σθούν κεί­με­νά του. Στο πιά­νο θα είναι ο Γιώρ­γος Γουρ­ζου­λί­δης. Στην κιθά­ρα ο Αντώ­νης Παπαγ­γε­λής.  Η  Ιωάν­να Φόρ­τη  θα  τρα­γου­δή­σει Μίκη Θεο­δω­ρά­κη, Χρή­στο Λεο­ντή, Σταύ­ρο Ξαρ­χά­κο και Μάνο Χατζι­δά­κι. Θα εκτε­θούν πίνα­κες με θέμα το ποδό­σφαι­ρο, των ζωγρά­φων: Π. Ζου­μπου­λά­κη, Ι. Παπα­νε­λό­που­λου, Β. Διο­νυ­σό­που­λου, Ν. Οικονομίδη.

Την εκδή­λω­ση θα συντο­νί­σουν οι: Γιώρ­γος Μαρ­κό­που­λος, Στέ­λιος Καρα­γιάν­νης, Βάσω Ιορ­δά­νου Κοσμί­δου, Νίκος Μάλ­λια­ρης, Μαρ­τίν Περικέ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο