Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Και άλλο κρούσμα κορονοϊού στη δομή της Μαλακάσας

Σε καρα­ντί­να 14 ημε­ρών και σε δια­δι­κα­σία εξε­τά­σε­ων για κορο­νο­ϊό έχουν μπει προ­λη­πτι­κά αστυ­νο­μι­κοί ΓΑΔΑ και άλλοι κρα­τι­κοί λει­τουρ­γοί, που ήρθαν σε επα­φή με Αφγα­νό από τη δομή της Μαλα­κά­σας που δια­πι­στώ­θη­κε πως νοσεί από Covid-19. Από τις Αρχές διευ­κρι­νί­ζε­ται ότι η επα­φή υπήρ­ξε τηρου­μέ­νων όλων των οδη­γιών του ΕΟΔΥ, ωστό­σο ακο­λου­θού­νται τα πρω­τό­κολ­λα προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λι­στεί ότι δεν θα υπάρ­ξει δια­σπο­ρά της νόσου στους χώρους από του οποί­ους πέρα­σε ο Αφγα­νός φορέ­ας του ιού.

Η υπό­θε­ση ξεκί­νη­σε το Μεγά­λο Σάβ­βα­το, όταν οι γονείς 10χρονου που δια­μέ­νουν στη δομή φιλο­ξε­νί­ας της Μαλα­κά­σας, ζήτη­σαν και πήγαν μαζί με τον ανή­λι­κο στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα Ωρω­πού, όπου κατήγ­γει­λαν κακο­ποί­η­ση του παι­διού από άλλον αλλο­δα­πό της δομής. Από εκεί μετα­φέρ­θη­καν με περι­πο­λι­κό στη ΓΑΔΑ και στο Τμή­μα Ανη­λί­κων της Ασφά­λειας που διε­νήρ­γη­σε την προ­α­νά­κρι­ση. Ο κατη­γο­ρού­με­νος συνε­λή­φθη και οδη­γή­θη­κε στον εισαγ­γε­λέα, ο οποί­ος τον άφη­σε ελεύ­θε­ρο, καθώς τα στοι­χεία δεν ήταν επαρ­κή. Εν των μετα­ξύ, γονείς και 10χρονος μετέ­βη­σαν για να εξε­τα­στεί το παι­δί στο νοσο­κο­μείο Παί­δων και στη συνέ­χεια επέ­στρε­ψαν και πάλι στην Μαλακάσα.

Χθες, Τετάρ­τη 22–4‑2020, ο πατέ­ρας του παι­διού μετα­φέρ­θη­κε με συμ­πτώ­μα­τα του κορο­νοϊ­ού στο Κέντρο Υγεί­ας Καπαν­δρι­τί­ου, όπου δια­πι­στώ­θη­κε ότι πράγ­μα­τι νοσεί από Covid-19. Σημειώ­νε­ται ότι, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες από τη Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, ο συγκε­κρι­μέ­νος αλλο­δα­πός ήταν ήδη σε καρα­ντί­να, καθώς συμπε­ρι­λαμ­βα­νό­ταν μετα­ξύ των οκτώ επα­φών κρού­σμα­τος του κορο­νοϊ­ού που είχε δια­πι­στω­θεί στη Μαλα­κά­σα, γι’ αυτό και όλη η δομή είναι σε καρα­ντί­να. Χθες, απλώς δια­πι­στώ­θη­κε ότι ο συγκε­κρι­μέ­νος αλλο­δα­πός νόσησε.

Οι παρα­πά­νω μετα­κι­νή­σεις του, όμως, δημιούρ­γη­σαν την ανα­στά­τω­ση στη ΓΑΔΑ, παρά το γεγο­νός ότι, όπως επί­σης διευ­κρι­νί­στη­κε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλοι οι αστυ­νο­μι­κοί πού ήρθαν σε επα­φή μαζί του, φορού­σαν γάντια και μάσκες και είχαν ληφθεί όλα τα προ­βλε­πό­με­να μέτρα, τόσο κατά την προ­α­νά­κρι­ση όσο και τη μετα­φο­ρά του αλλοδαπού.Παρ’ όλα αυτά, αμέ­σως μόλις δια­πι­στώ­θη­κε ότι νοσεί από τον κορο­νο­ϊό, οι αστυ­νο­μι­κοί τέθη­καν σε καρα­ντί­να και κάνουν εξε­τά­σεις στο Στρα­τιω­τι­κό Νοσο­κο­μείο, ενώ απο­λυ­μάν­θη­καν σχο­λα­στι­κά, το αστυ­νο­μι­κό τμή­μα Ωρω­πού, το περι­πο­λι­κό και η διεύ­θυν­ση Ανη­λί­κων, καθώς και όλοι οι χώροι από τους οποί­ους πέρα­σε ο ασθενής.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο