Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Και δακρυσμένη …Αριστερά

Σχο­λιά­ζει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Μέχρι τώρα ο Κρε­τί­νος ήξε­ρε την «κυβερ­νώ­σα Αρι­στε­ρά», την «για πρώ­τη φορά Αρι­στε­ρά», την «Αρι­στε­ρά που ανα­λαμ­βά­νει τις ευθύ­νες της και δεν υπεκ­φεύ­γει» καί τόσα άλλα εύη­χα προ­σω­νύ­μια αυτο­ε­πι­βε­βαί­ω­σης των οιο­νεί οπορτουνιστών.

Από το πρωί της Δευ­τέ­ρας της 23ης Δεκέμ­βρη 2019, που ο Αλέ­ξης Τσί­πρας έδω­σε συνέ­ντευ­ξη στον Γιώρ­γο Παπα­δά­κη, ο Κρε­τί­νος έμα­θε και για τη «Δακρυ­σμέ­νη Αρι­στε­ρά». Αυτή που κυβέρ­νη­σε 4,5 χρό­νια και πρω­τα­γω­νί­στη­σε για τη σύνα­ψη του Τρί­του Μνη­μο­νί­ου. Αυτού του μνη­μο­νί­ου, που έφε­ρε δάκρυα κορό­μη­λο στον τέως πρω­θυ­πουρ­γό. «Ήταν μια ρητο­ρι­κή μάχης… Το κλί­μα μέσα στη Βου­λή, ήταν ένα κλί­μα μάχης.Το θυμά­στε αυτό; Που λένε ότι έφτα­σες στο σημείο να δακρύ­σεις. Ναί! Διό­τι η αίσθη­ση που αισθα­νό­μου­να ήταν ότι έπρε­πε να δώσου­με μια μάχη. Ως έθνος, λαός. Και τη δώσα­με αυτή τη μάχη. Και φτά­σα­με ως το τέλος. Ποιός μπο­ρεί να με κατη­γο­ρή­σει γι’ αυτό;» είπε ανά­με­σα στα άλλα ο Αλέ­ξης Τσί­πρας και παρα­λί­γο να τον πάρουν και πάλι τα δάκρυα.

Το μόνο για το οποίο έχει πει­στεί, πια, ο Κρε­τί­νος είναι ότι πρό­κει­ται για τη «βρώ­μι­κη Αρι­στε­ρά» –που είναι ξένη με την καθά­ρια και λαμπι­κα­ρι­σμέ­νη αγω­νι­στι­κή φυσιο­γνω­μία της Αρι­στε­ράς, η οποία λάμπρυ­νε τη μετα­πο­λε­μι­κή ιστο­ρία της χώρας μας. Άλλω­στε και οι ίδιοι λένε ότι «λέρω­σαν τα χέρια τους» για τα δίκια –τάχα μου- του λαού. Βού­τη­ξαν στην κυριο­λε­ξία στον αντι­λαϊ­κό βούρ­κο για να φέρουν σε πέρας τη «βρώ­μι­κη δου­λιά» για λογα­ρια­σμό των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και των αφεντικών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο