Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Και η Γερμανία αναστέλλει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Η Γερ­μα­νία ανα­στέλ­λει τη χορή­γη­ση του εμβο­λί­ου της AstraZeneca κατά του κορω­νοϊ­ού, δήλω­σε εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας της χώρας. Το γερ­μα­νι­κό υπουρ­γείο Υγεί­ας ανέ­φε­ρε ότι προη­γή­θη­κε σύστα­ση του Ινστι­τού­του Paul Ehrlich, το οποίο είναι η αρμό­δια για τα εμβό­λια αρχή στη Γερμανία.

Η σύστα­ση του Ινστι­τού­του έγι­νε προ­κει­μέ­νου να διε­νερ­γη­θούν περαι­τέ­ρω έρευ­νες, μετά και τις τελευ­ταί­ες ανα­φο­ρές παρενεργειών.

Η Γερ­μα­νία γίνε­ται η τελευ­ταία από μια σει­ρά ευρω­παϊ­κών χωρών που ανέ­στει­λαν τη χρή­ση του συγκε­κρι­μέ­νου εμβο­λί­ου, μετά από ανα­φο­ρές για περι­στα­τι­κά θρομβώσεων.

Tην προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα η Δανία ανέ­στει­λε προ­σω­ρι­νά για προ­λη­πτι­κούς λόγους και μέχρι νεω­τέ­ρας τη χρή­ση του εμβο­λί­ου κατά της Covid-19, που παρα­σκευά­ζε­ται από την AstraZeneca, έπει­τα από κρού­σμα­τα θρόμ­βω­σης μετα­ξύ εμβο­λια­σθέ­ντων. Το παρά­δειγ­μά της ακο­λού­θη­σαν και άλλες χώρες, όπως η Νορ­βη­γία, η Ολλαν­δία και η Ισλανδία.

Ωστό­σο ο Ευρω­παϊ­κός Οργα­νι­σμός Φαρ­μά­κων (ΕΜΑ) ανα­κοί­νω­σε ότι οι ευρω­παϊ­κές χώρες μπο­ρούν να συνε­χί­σουν να χρη­σι­μο­ποιούν το εμβό­λιο αυτό, σημειώ­νο­ντας ότι επί του παρό­ντος δεν υπάρ­χει κάποια ένδει­ξη ότι προ­κά­λε­σε αυτούς τους θρόμβους.

Από την πλευ­ρά της η AstraZeneca Plc ανα­κοί­νω­σε την Κυρια­κή ότι πραγ­μα­το­ποί­η­σε έλεγ­χο σε ανθρώ­πους που έχουν εμβο­λια­σθεί με το εμβό­λιό της κατά της Covid-19, ο οποί­ος έδει­ξε ότι δεν υπάρ­χουν στοι­χεία για αυξη­μέ­νο κίν­δυ­νο εμφά­νι­σης θρόμβων.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο