Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Και… κλάμα ο Μπογδάνος

«Έσκου­ζε» από το πρωί ο βου­λευ­τής της ΝΔ Κ. Μπο­γδά­νος για την συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ με αφορ­μή την επέ­τειο του Πολυτεχνείου.

Του ήταν αδύ­να­το να συνει­δη­το­ποι­ή­σει ότι οι χου­ντι­κές απα­γο­ρεύ­σεις και απει­λές της κυβέρ­νη­σης έπε­σαν στο κενό. Λύσ­σα­ξε στην κυριο­λε­ξία για τον συμ­βο­λι­κό αγω­νι­στι­κό εορ­τα­σμό της επε­τεί­ου του Πολυ­τε­χνεί­ου έξω από την πρε­σβεία των ΗΠΑ.

Γι’ αυτό και άρχι­σε σε άπται­στα «μπο­γδα­νι­κά» τα περί «μαύ­ρης μέρας για την ιστο­ρία του ΚΚΕ» και «αντι­κοι­νω­νι­κής συμπε­ρι­φο­ράς», καλώ­ντας τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις να κατα­στεί­λουν την συγκέντρωση.

Αφού είναι τόσο μεγά­λος θια­σώ­της της αστυ­νο­μι­κής κατα­στο­λής ενά­ντια στο ΚΚΕ και το εργα­τι­κό κίνη­μα, ας τον βάλει η κυβέρ­νη­ση υπεύ­θυ­νο των ΜΑΤ να δίνει δια­τα­γές, να γίνει τ’ όνει­ρο του πραγ­μα­τι­κό­τη­τα! Άλλω­στε, όταν δεν περι­φέ­ρει τη μού­ρη του στα κανά­λια, συνη­θί­ζει να σου­λα­τσά­ρει ανά­με­σα στις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, ανα­ζη­τώ­ντας μάλ­λον απελ­πι­σμέ­να ρόλο… διοικητή.

Μέχρι τότε, στους Μπο­γδά­νους και τα λοι­πά «Τζη­με­ροει­δή», λέμε αυτό: Πάρτε το χαμπά­ρι, το ΚΚΕ θα είναι εκεί που δεν θέλε­τε, την ώρα που δεν το περι­μέ­νε­τε, να σας σκιά­ζει. Ακό­μη δεν είδα­τε τίποτα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο