Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

(Και) Ο Πελετίδης καταβάλλει 13ο και 14ο μισθό στους εργαζόμενους

Λίγες μόνο ημέ­ρες μετά την από­φα­ση του ΣτΕ που κρί­νει συνταγ­μα­τι­κή την κατάρ­γη­ση των δώρων και επι­δο­μά­των στο Δημό­σιο, ο δήμος Πατρέ­ων δια­φο­ρο­ποιεί­ται για ακό­μη μια φορά, παίρ­νο­ντας την από­φα­ση να κατα­βά­λει 13ο και 14ο μισθό στους εργα­ζο­μέ­νους της Δημο­τι­κής Επι­χεί­ρη­σης Ύδρευ­σης — Απο­χέ­τευ­σης της Πάτρας (ΔΕΥΑΠ).

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, με από­φα­ση που έλα­βε την Τετάρ­τη 22 Μαϊ­ου στη συνε­δρί­α­σή του, το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της ΔΕΥΑΠ απο­φά­σι­σε ότι θα κατα­βλη­θεί στους εργα­ζό­με­νους της Δημο­τι­κής Επι­χεί­ρη­σης Ύδρευ­σης ο 13ος και 14ος μισθός για το χρο­νι­κό διά­στη­μα από το 2013 έως το 2018.

Η σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Η διοί­κη­ση της ΔΕΥΑΠ και συνο­λι­κά η Δημο­τι­κή Αρχή, ήταν στο πλευ­ρό των εργα­ζο­μέ­νων όταν τον Οκτώ­βριο του 2018, στο Ειρη­νο­δι­κείο της Πάτρας το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων της ΔΕΥΑΠ, προ­χώ­ρη­σε σε ένδι­κα μέτρα για­τί το Ελεγ­κτι­κό Συνέ­δριο δεν ενέ­κρι­νε τα εντάλ­μα­τα πλη­ρω­μής του 13ου και 14ου μισθού τους που είχαν εκδο­θεί μετά από από­φα­ση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.

Σήμε­ρα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, απο­φά­σι­σε να μην ασκή­σει έφε­ση στην από­φα­ση του Ειρη­νο­δι­κεί­ου, με την οποία γίνε­ται δεκτό το αίτη­μα των εργα­ζο­μέ­νων για την κατα­βο­λή του 13ου και 14ου μισθού. Αυτή η από­φα­ση είναι η συνέ­χεια αυτής που πήρε η ΔΕΥΑΠ (4/26–1‑2016), με την οποία υπάρ­χει πρό­βλε­ψη και δέσμευ­ση των σχε­τι­κών κον­δυ­λί­ων στον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό της ΔΕΥΑΠ. Με βάση τη σημε­ρι­νή από­φα­ση του Δ.Σ., εξου­σιο­δο­τεί­ται ο Πρό­ε­δρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέ­ας Παπα­νι­κή­τας, για τις σχε­τι­κές ενέργειες.

Αντί­στοι­χες απο­φά­σεις έχουν ληφθεί από το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο και αφο­ρούν εργα­ζό­με­νους στον Δήμο Πατρέ­ων και τους Οργα­νι­σμούς του. Η Δημο­τι­κή Αρχή έχει με σαφή­νεια τοπο­θε­τη­θεί εδώ και πάνω από ένα χρό­νο για την επα­να­φο­ρά του 13ου και 14ου μισθού, διεκ­δι­κώ­ντας από τις μέχρι σήμε­ρα κυβερ­νή­σεις την επα­να­φο­ρά και την αντί­στοι­χη χρηματοδότηση».

Πηγή Έθνος

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι και  ο Δήμος Χαϊ­δα­ρί­ου με τον κομ­μου­νι­στή δήμαρ­χο Μιχά­λη Σελέ­κο κατα­βάλ­λει στους εργα­ζό­με­νους το 13ο και 14ο μισθό

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο