Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία Ελπίς: Αποκάλυψε την έλειψη μέτρων προστασίας — Κλειστοί κεντρικοί δρόμοι

Χιο­νί­ζει στους περισ­σό­τε­ρους δήμους της Αττι­κής, ενώ τα βόρεια του νομού έχουν ήδη καλυ­φθεί με χιό­νι. Πυκνή χιο­νό­πτω­ση σημειώ­νε­ται και στο κέντρο της Αθή­νας. Ήδη σε Καπαν­δρί­τι, Άγιο Στέ­φα­νο και Θρα­κο­μα­κε­δό­νες το έχει «στρώ­σει».

Λιγό­τε­ρο από δύο ώρες χιο­νό­πτω­σης στην Αττι­κή, ήταν αρκε­τές για να απο­κα­λυ­φθούν οι συνέ­πειες της ουσια­στι­κής έλλει­ψης μέτρων προ­στα­σί­ας και της «επι­λε­κτι­κής» ανι­κα­νό­τη­τας του αστι­κού κρά­τους που είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κό και γρή­γο­ρο μόνο όταν ασχο­λεί­ται με τα συμ­φέ­ρο­ντα των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Παρά τις συσκέ­ψεις και τις δια­βε­βαιώ­σεις κυβέρ­νη­σης και Περι­φέ­ρειας, το ρεύ­μα εξό­δου της Εθνι­κής Οδού Αθη­νών — Λαμί­ας είναι γεμά­το χιό­νι, ήδη από το ύψος της γέφυ­ρας Καλυφτάκη.

Εκα­το­ντά­δες εργα­ζό­με­νοι που πήγαι­ναν στις δου­λεί­ες τους, βρέ­θη­καν αντι­μέ­τω­ποι με μεγά­λη ταλαι­πω­ρία, καθώς δεν είχαν καμία ενη­μέ­ρω­ση για την κατά­στα­ση του δρό­μου από την Νέα Οδό ΑΕ που δια­χει­ρί­ζε­ται τον αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο. Επί­σης ανα­φο­ρές κάνουν λόγο για εγκλω­βι­σμέ­νους οδη­γούς στον παρά­δρο­μο της Εθνι­κής Οδού, στο ύψος της Μαλακάσας.

Προ­σο­χή απαι­τεί­ται στην εθνι­κή οδό μετά την Βαρυμπόμπη.

Κλει­στή παρα­μέ­νει από χθες η Λεω­φό­ρο Πάρ­νη­θας και στα δύο ρεύ­μα­τα της κυκλο­φο­ρί­ας από το τελε­φε­ρίκ και πάνω, ενώ σύμ­φω­να με την Τρο­χαία, το πρωί της Δευ­τέ­ρας, 24 Ιανουα­ρί­ου, η κυκλο­φο­ρία διε­ξά­γε­ται κανο­νι­κά σε όλους τους δρό­μους της Αττι­κής που είχε δια­κο­πεί χθες λόγω της κακο­και­ρί­ας «Ελπί­δα».

Λόγω  της κακο­και­ρί­ας έχει προ­κλη­θεί κυκλο­φο­ρια­κό μπο­τι­λιά­ρι­σμα σε κεντρι­κούς δρό­μους των βορεί­ων προ­α­στί­ων, ενώ κλει­στή παρα­μέ­νει η Εθνι­κή οδός Αθη­νών — Λαμί­ας στο ύψος της Καλυ­φτά­κη για τα φορτηγά.

Επί­σης, ισχύ­ει η απα­γό­ρευ­ση κίνη­σης των φορ­τη­γών στην παλαιά ΕΟ Αθη­νών- Θηβών από το ύψος του πρα­τη­ρί­ου καυ­σί­μων «Cyclon» στο ρεύ­μα προς Θήβα.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας και διακοπή σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής

Απα­γο­ρεύ­τη­κε, σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιο­νό­πτω­σης, η κυκλο­φο­ρία των βαρέ­ων οχη­μά­των στη νέα εθνι­κή οδό Αθη­νών-Λαμί­ας, στο ρεύ­μα προς Λαμία, από το ύψος της γέφυ­ρας Καλυ­φτά­κη και από τον κόμ­βο Οινο­φύ­των στο ρεύ­μα προς Αθή­να. Τα υπό­λοι­πα οχή­μα­τα κινού­νται με χρή­ση αντιο­λι­σθη­τι­κών αλυσίδων.

Παράλ­λη­λα, απα­γο­ρεύ­τη­κε η κυκλο­φο­ρία των φορ­τη­γών στην παλαιά εθνι­κή οδό Αθη­νών-Θήβας από το ύψος του πρα­τη­ρί­ου CYCLON στο ρεύ­μα προς Θήβα.

Επί­σης, διε­κό­πη η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των στα εξής σημεία:

- Στη λεω­φό­ρο Πάρ­νη­θος, από το ύψος του τελε­φε­ρίκ και στα δύο ρεύματα.

- Στην οδό Διο­νύ­σου, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ προς τον Άγιο Πέτρο.

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου Παπάγου, λεωφόρου Διονύσου, Καισαριανής και Πάρνηθας

Δια­κό­πη­κε, πριν από λίγο, σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ, η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των σε διά­φο­ρα τμή­μα­τα του οδι­κού δικτύ­ου Παπά­γου, λεω­φό­ρου Διο­νύ­σου και Και­σα­ρια­νής, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Ειδι­κό­τε­ρα:

- Στην οδό Ανα­στά­σε­ως, στην περιο­χή Παπά­γου και στα δύο ρεύ­μα­τα κυκλο­φο­ρί­ας, από τα κοι­μη­τή­ρια προς τον Υμηττό.

- Στη λεω­φό­ρο Διο­νύ­σου και στα δύο ρεύ­μα­τα κυκλο­φο­ρί­ας από την περιο­χή της Ανα­το­λής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη.

- Στην ανώ­νυ­μη οδό (Και­σα­ρια­νή) και στα δύο ρεύ­μα­τα κυκλο­φο­ρί­ας, από το ύψος της Καλο­πού­λας, προς Υμηττό.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται, ότι έχει δια­κο­πεί από νωρίς το πρωί και η κυκλο­φο­ρία στη λεω­φό­ρο Πάρ­νη­θος, από το ύψος του τελε­φε­ρίκ και στα δύο ρεύματα.

    Οδηγία της ΕΛΑΣ για αποφυγή μετακινήσεων στην Αττική

Οδη­γία προς τους πολί­τες της Αττι­κής και κυρί­ως των βορεί­ων προ­α­στί­ων, να απο­φεύ­γουν τις μετα­κι­νή­σεις και να ενη­με­ρώ­νο­νται συνε­χώς για τους κλει­στούς δρό­μους από την χιο­νό­πτω­ση, εξέ­δω­σε πριν από λίγο το Αρχη­γείο της Ελλη­νι­κής Αστυνομίας.

Η ανα­κοί­νω­ση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

   Το Αρχη­γείο της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας συνι­στά στους πολί­τες, οι οποί­οι δια­μέ­νουν στην Αττι­κή και ιδιαί­τε­ρα στα βόρεια προ­ά­στια, που επι­κρα­τεί έντο­νη χιο­νό­πτω­ση, καθώς και σε περιο­χές σε όλη την επι­κρά­τεια, όπου εκδη­λώ­νο­νται ακραία και­ρι­κά φαι­νό­με­να, να απο­φεύ­γουν τις άσκο­πες μετακινήσεις.

   Σε κάθε περί­πτω­ση υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι, ενη­μέ­ρω­ση σχε­τι­κά με δια­κο­πές κυκλο­φο­ρί­ας καθώς και χρή­σι­μες συμ­βου­λές για την οδι­κή ασφά­λεια, λόγω κακο­και­ρί­ας και έντο­νων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων, είναι δια­θέ­σι­μες σε ειδι­κό banner στην ιστο­σε­λί­δα της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας (www.hellenicpolice.gr).

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αττικής: «Αποφύγετε κάθε άσκοπή μετακίνηση»

Μήνυ­μα μέσω του 112 εστά­λη στους κατοί­κους της Αττι­κής προει­δο­ποιώ­ντας για πολύ έντο­νες χιο­νο­πτώ­σεις στην περιο­χή τους τις επό­με­νες ώρες και καλώ­ντας τους να απο­φύ­γουν κάθε άσκο­πη μετακίνηση.

Συγκε­κρι­μέ­να, το μήνυ­μα ανα­φέ­ρει: «Προει­δο­ποί­η­ση για πολύ έντο­νες χιο­νο­πτώ­σεις στην περιο­χή σας τις επό­με­νες ώρες. Απο­φύ­γε­τε κάθε άσκο­πη μετα­κί­νη­ση. Ακο­λου­θεί­τε τις οδη­γί­ες των αρχών».

Μετρό έως Δουκίσσης Πλακεντίας – Τραμ έως τη στάση Λ. Βουλιαγμένης

Σύμ­φω­να με την ΣΤΑΣΥ, διε­κό­πη η κυκλο­φο­ρία των συρ­μών του Μετρό προς και από το αερο­δρό­μιο. Οι επι­βά­τες του Μετρό με κατεύ­θυν­ση το αερο­δρό­μιο μετε­πι­βι­βά­ζο­νται στον σταθ­μό Δου­κίσ­σης Πλα­κε­ντί­ας στον Προ­α­στια­κό σιδηρόδρομο.

Επί­σης, το τραμ προ­σω­ρι­νά τερ­μα­τί­ζει στη στά­ση Λ. Βου­λιαγ­μέ­νης, λόγω έντο­νης ολι­σθη­ρό­τη­τας, ενώ κανο­νι­κά μέχρι στιγ­μής διε­ξά­γο­νται τα δρο­μο­λό­για στον ηλεκτρικό.

Αναστολή δρομολογίων στον Προαστιακό

Ανα­στέλ­λο­νται σήμε­ρα τα απο­γευ­μα­τι­νά τοπι­κά δρο­μο­λό­για του προ­α­στι­κού στο τμή­μα Κορω­πί ‑Κάν­τζα, λόγω της κακο­και­ρί­ας, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πηγές: 902.gr / ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο