Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία «Εξπρές»: Σε ποια σημεία της Κ. Μακεδονίας χρειάζονται αλυσίδες — Πού θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Χιό­νια και ισχυ­ρούς ανέ­μους έφε­ρε στη βόρεια Ελλά­δα η κακο­και­ρία «εξπρές». Χιο­νο­πτώ­σεις σημειώ­θη­καν στις ορει­νές περιο­χές του νομού Θεσ­σα­λο­νί­κης, στη Χαλ­κι­δι­κή, τις Σέρ­ρες, την Ημα­θία και την Πέλ­λα. Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη πνέ­ουν βοριά­δες που φτά­νουν τα 7–8 μποφόρ.

Η χρή­ση αντιο­λι­σθη­τι­κών αλυ­σί­δων είναι απα­ραί­τη­τη για τα οχή­μα­τα που κινού­νται στην Ημα­θία, από το 83ο έως το 97ο χιλιό­με­τρο της παλαιάς εθνι­κής οδού Θεσ­σα­λο­νί­κης- Βέροιας — Κοζά­νης (μέσω Καστα­νιάς) και στην επαρ­χια­κή οδό Βέροιας- Σελί­ου. Στην Πέλ­λα, από το 20ο χιλιό­με­τρο της επαρ­χια­κής οδού Άρνισ­σας έως το χιο­νο­δρο­μι­κό κέντρο Βόρας.

Σύμ­φω­να με τη Γενι­κή Περι­φε­ρεια­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, στη Χαλ­κι­δι­κή απα­ραί­τη­τες είναι οι αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυ­σί­δες από το 45ο έως το 62ο χιλιό­με­τρο της εθνι­κής οδού Θεσ­σα­λο­νί­κης- Πολυ­γύ­ρου, από το 54ο έως το 85ο χιλιό­με­τρο της παλαιάς εθνι­κής οδού Θεσ­σα­λο­νί­κης- Ιερισ­σού, μέσω Ταξιάρ­χη, από το 49ο έως 92ο χιλιό­με­τρο της εθνι­κής οδού Θεσ­σα­λο­νί­κης- Ιερισσού.

Με αλυ­σί­δες διε­ξά­γε­ται η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των στις επαρ­χια­κές οδούς Σανών- Δου­μπιών, Βάβδου ‑Σημά­ντρων, Νεο­χω­ρί­ου — Βαρ­βά­ρας και Ολυ­μπιά­δας — Βαρ­βά­ρας, επί­σης από το 1ο ως το 10ο χλμ της επαρ­χια­κής Παλαιο­χω­ρί­ου- Αγί­ου Νικο­λά­ου και μέσα στα δημο­τι­κά δια­με­ρί­σμα­τα Ταξιάρ­χη, Βάβδου, Σανών, Δου­μπιών, Πολυ­γύ­ρου και Παλαιοκάστρου.

Αλυ­σί­δες χρειά­ζο­νται σε δασι­κές οδούς Πολυ­γύ­ρου ‑Ταξιάρ­χη, Παλαιό­χω­ρας- Ταξιάρ­χη και Βρα­στά­μων — Ταξιάρχη.

Από τις δυνα­τές ριπές του ανέ­μου, δύο δέντρα έπε­σαν στη συμ­βο­λή των οδών Κερ­κύ­ρας και Μακρυρ­ρά­χης στην Καλα­μα­ριά και στη συμ­βο­λή των δρό­μων Αγρά­μπε­λης και Μαυ­ρο­μά­τη στο Πανόραμα.

Πού θα μεί­νουν κλει­στά τα σχολεία

Στο μετα­ξύ, κλει­στές θα παρα­μεί­νουν σήμε­ρα, Τρί­τη 8 Φεβρουα­ρί­ου, οι σχο­λι­κές μονά­δες όλων των βαθ­μί­δων στις δημο­τι­κές ενό­τη­τες Σοχού, Λαχα­νά και Βερ­τί­σκου του δήμου Λαγκα­δά, λόγω των χιο­νο­πτώ­σε­ων που σημειώ­νο­νται, με από­φα­ση του δημάρ­χου Ιωάν­νη Ταχ­μα­τζί­δη. Κλει­στό θα παρα­μεί­νει και το Ειδι­κό Σχο­λείο Λοφί­σκου, ενώ δεν θα λει­τουρ­γή­σουν οι παι­δι­κοί σταθ­μοί στις προ­α­να­φε­ρό­με­νες περιο­χές, όπως και τα ΚΔΑΠ.

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση του δήμου Λαγκα­δά, οι σχο­λι­κές μονά­δες στις υπό­λοι­πες δημο­τι­κές ενό­τη­τες θα λει­τουρ­γή­σουν κανο­νι­κά. Ανα­φο­ρι­κά με τη λει­τουρ­γία των σχο­λι­κών μονά­δων αύριο, Τετάρ­τη 9 Φεβρουα­ρί­ου, θα υπάρ­ξει νεό­τε­ρη ενη­μέ­ρω­ση κατά τη διάρ­κεια της ημέρας.

Λόγω της έντο­νης χιο­νό­πτω­σης, κλει­στές θα παρα­μεί­νουν για σήμε­ρα Τρί­τη ορι­σμέ­νες σχο­λι­κές μονά­δες και στον δήμο Αρι­στο­τέ­λη, στη Χαλ­κι­δι­κή. Συγκε­κρι­μέ­να, στις Κοι­νό­τη­τες Αρναί­ας, Στα­νού, Παλαιο­χώ­ρί­ου, Νεο­χω­ρί­ου, Βαρ­βά­ρας, Μεγά­λης Πανα­γιάς, Στα­γεί­ρων και Στρα­το­νί­κης. Στις υπό­λοι­πες Κοι­νό­τη­τες τα σχο­λεία λει­τουρ­γούν κανονικά.

(Φωτό Αρχεί­ου)

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο