Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία «Θάλεια»: Πληροφορίες για δύο νεκρούς Ευβοίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο ηλι­κιω­μέ­νοι ανα­σύρ­θη­καν νεκροί στα Πολι­τι­κά Ευβοί­ας από τα σπί­τια τους που πλημ­μύ­ρι­σαν από την τρο­με­ρή νερο­πο­ντή που έπνι­ξε από χτες το βρά­δυ την περιο­χή και ειδι­κό­τε­ρα τα Ψαχνά, τα Πολι­τι­κά και το Λευ­κα­ντί. Πρό­κει­ται για ένας 86χρονο και μια 85χρονη, οι οποί­οι είχαν εγκλω­βι­στεί στις οικί­ες τους όπου βρέ­θη­καν χωρίς τις αισθή­σεις τους.

Τερά­στια μάχη όλη τη νύχτα από την Πυρο­σβε­στι­κή και την Αστυ­νο­μία στα Πολι­τι­κά της Εύβοιας και ιδιαί­τε­ρα στην παρα­λία των Πολι­τι­κών, όπου «χτύ­πη­σε» η «Θάλεια», για να απε­γκλω­βί­σει δεκά­δες ανθρώ­πους που εγκλω­βί­στη­καν είτε σε σπί­τια, είτε σε αυτο­κί­νη­τα, ενώ μέχρι τα μεσά­νυ­χτα χρειά­στη­καν αρκε­τές επεμ­βά­σεις της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας από τα Ψαχνά μέχρι και την Λίμνη της Εύβοιας για να σβή­σουν φωτιές που είχαν ξεκι­νή­σει από κεραυνούς.

Στα Πολι­τι­κά έχουν δημιουρ­γη­θεί «ποτά­μια» που ξεπερ­νούν και το 1m σε ύψος που κατευ­θύ­νο­νται προς την παρα­λία. Ακό­μη και τα βαριά οχή­μα­τα της Πυρο­σβε­στι­κής αδυ­να­τούν να περά­σουν σε διά­φο­ρα σημεία με συνέ­πεια οι εκκλή­σεις από τους πολί­τες που γίνο­νται για απε­γκλω­βι­σμό είτε από Ι.Χ. είτε από κατοι­κη­μέ­νες περιο­χές είτε από ένα camping της περιο­χής να μην μπο­ρούν να τους προ­σεγ­γί­σουν. Πρό­βλη­μα αντι­με­τω­πί­ζουν και τρο­χό­σπι­τα που έχουν εγκα­τα­στα­θεί σε διά­φο­ρα οικό­πε­δα στην παρα­λια­κή ζώνη και τα οποία έχουν κυκλώ­σει όγκοι νερού που κινού­νται ανεξέλεγκτα.

Σύμ­φω­να με τους πυρο­σβέ­στες τα φαι­νό­με­να εντεί­νο­νται όλο και περισ­σό­τε­ρο, τα ρέμα­τα φέρ­νουν όλο και περισ­σό­τε­ρο νερό ενώ η κακο­και­ρία με βρο­χή και άνε­μο συνε­χί­ζε­ται έντονα.

Λίγο μετά τη 1 τα ξημε­ρώ­μα­τα άρχι­σαν οι πρώ­τες κλή­σεις για εγκλω­βι­σμέ­νους σε αυτο­κί­νη­τα, κυρί­ως στην παρα­λια­κή περιο­χή των Πολι­τι­κών. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι μέσα στην πρώ­τη ώρα των επι­χει­ρή­σε­ων απε­γκλω­βί­στη­καν περισ­σό­τε­ρα από 25 άτο­μα ανά­με­σα τους και 11μελής οικο­γέ­νεια όπως επί­σης και παι­διά που βρί­σκο­νταν μόνα τους στο σπί­τι, ενώ κινη­το­ποι­ή­θη­καν και χωμα­τουρ­γι­κά μηχα­νή­μα­τα να βοη­θή­σου­νε δύσκο­λες περι­πτώ­σεις. Όταν δε οι πυρο­σβέ­στες προ­σπά­θη­σαν να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν οχή­μα­τα της ΕΛΑΣ για τη μετα­φο­ρά απε­γκλω­βι­σμέ­νων σε ασφα­λή σημεία τα πολ­λά νερά πέτα­ξαν τα αστυ­νο­μι­κά οχή­μα­τα εκτός δρόμου.

Μηχα­νή­μα­τα της Περι­φέ­ρειας Στε­ρε­άς και των Δήμων βρί­σκο­νται ήδη στην πρώ­τη γραμ­μή και προ­σπα­θούν να απο­κα­τα­στή­σουν προ­σβά­σεις, όμως ο όγκος του νερού είναι τερά­στιος με συνέ­πεια οι οποιεσ­δή­πο­τε παρεμ­βά­σεις να μηδε­νί­ζο­νται μέσα σε λίγα λεπτά.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος των πολι­τών και των παρα­θε­ρι­στών στη συγκε­κρι­μέ­νη περιο­χή κυριο­λε­κτι­κά δια­νυ­κτέ­ρευ­σαν στο δρό­μο, ενώ δεν έχει κοπά­σει η κακο­και­ρία και η «Θάλεια» απει­λεί ακό­μη την περιοχή.

 

evoia3 evoia2 EVOIA

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο