Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Αμφίβια λεωφορεία, δρόμοι ποτάμια, αυλές σχολείων λίμνες και …θερινά πανεπιστήμια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ατε­λεί­ω­τα τα προ­βλή­μα­τα στην Αττι­κή από την εν εξε­λί­ξει κακο­και­ρία με την κατά­στα­ση να γίνε­ται επικίνδυνη.

Πλημ­μυ­ρι­σμέ­να σχο­λεία σε Νέα Φιλα­δέλ­φεια και Ν. Ιωνία, με τα παι­διά να προ­σπα­θούν να το εγκα­τα­λεί­ψουν με όποιον τρό­πο βρουν, νηπια­γω­γεία, Πανε­πι­στή­μια αλλά και δρό­μοι και εργα­σια­κοί χώροι γεμά­τοι νερό, συν­θέ­τουν ένα σκη­νι­κό από­λυ­της εγκλη­μα­τι­κής αδια­φο­ρί­ας από πλευ­ράς κυβέρ­νη­σης και Τοπι­κής Διοί­κη­σης τόσο για μία κακο­και­ρία που ήταν ανα­με­νό­με­νη εδώ και μέρες από τους μετε­ω­ρο­λό­γους όσο και για την έλλει­ψη ουσια­στι­κών αντι­πλημ­μυ­ρι­κών έργων σε όλη την Αττική.

Νέα Φιλα­δέλ­φεια: Πλημ­μύ­ρι­σε σχο­λι­κό συγκρό­τη­μα – Μαθη­τές ανέ­βη­καν στα θρα­νία για να βγουν από την τάξη

Συγκε­κρι­μέ­να κτί­ριο της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής επί της Ιεράς Οδού 296, στο Αιγά­λεω γέμι­σε για άλλη μία φορά με νερά παρά τις επα­νει­λημ­μέ­νες ενο­χλή­σεις του Συλ­λό­γου Υπαλ­λή­λων Περι­φέ­ρειας Αττι­κής και των ίδιων των εργα­ζο­μέ­νων που κατα­κλύ­στη­καν τα γρα­φεία τους από το νερό της βρο­χής, ενώ επι­βά­τες των Μέσων Μαζι­κής Μετα­φο­ράς καλού­νται σε … αγω­νι­στι­κές επι­δεί­ξεις προ­κει­μέ­νου να μπο­ρέ­σουν να επι­βι­βα­στούν σε λεω­φο­ρεία και τρό­λεϊ, λόγω των συσ­σω­ρευ­μέ­νων υδά­των (δεί­τε βίντεο εδώ). Οδη­γοί καλού­νται να αντι­με­τω­πί­σουν για άλλη μία φορά τις γνω­στές οδι­κές αρτη­ρί­ες της πόλης που κλεί­νουν από τη βρο­χή εδώ και δεκα­ε­τί­ες, όπως την Πέτρου Ράλ­λη και τη Χαμο­στέρ­νας (δεί­τε εδώ βίντεο), αλλά και δρό­μους που έχουν μετα­τρα­πεί σε χει­μάρ­ρους όπως η Λιο­σί­ων (δεί­τε βίντεο εδώ), η Λ . Βου­λιαγ­μέ­νης στο ύψος της Ηλιού­πο­λης (δεί­τε βίντεο από την περιο­χή εδώ), στη Βιο­μη­χα­νι­κή Ζώνη Κορω­πί­ου, στο Μαρ­κό­που­λο και στο Λαύ­ριο, ενώ κάτοι­κοι και κατα­στη­μα­τάρ­χες καλούν απε­γνω­σμέ­να την Πυρο­σβε­στι­κή για βοή­θεια καθώς τα σπί­τια και τα κατα­στή­μα­τά τους έχουν πλημμυρίσει.

Αντί­στοι­χα, σύμ­φω­να με καταγ­γε­λί­ες στο 2ο ΓΕΛ Μοσχά­του οι μαθη­τές παρα­μέ­νουν μέσα στο σχο­λείο, χωρίς ρεύ­μα και τον Ιλισ­σό να είναι έτοι­μος να ξεχειλίσει.

Kakokairia Ballos 1 kakokairia ballos auhna kakokairia ballos kolonos 3 kakokairia ballos kolonos kakokairia ballos pikorodafni kakokairia ballos xamosternas 2 kakokairia ballos xamosternas kaiboyliagmenis

Μέσα σε όλα αυτά, η εργο­δο­σία συνε­χί­ζει ανε­νό­χλη­τη την πολι­τι­κή της που έχει επί­κε­ντρο το κέρ­δος, με παρά­δειγ­μα τον εργα­ζό­με­νο της «e‑food» να είναι ανα­γκα­σμέ­νος να εργα­στεί μέσα στην καται­γί­δα κινού­με­νος με ποδή­λα­το, όπως φαί­νε­ται στη φωτο­γρα­φία ανα­γνώ­στη του 902.gr.

efood

Βίντεο κατα­γρά­φει και τα προ­βλή­μα­τα από τη νερο­πο­ντή στη Φιλο­σο­φι­κή Σχο­λή Αθηνών.

Επέμβαση της Πυροσβεστικής

Συνο­λι­κά 285 κλή­σεις για αντλή­σεις υδά­των από υπό­γεια, κατα­στή­μα­τα και σπί­τια έχει δεχθεί μέχρι στιγ­μής η Πυρο­σβε­στι­κή λόγω της έντο­νης βρο­χής που πλήτ­τει ανά δια­στή­μα­τα την Αττική.

Παράλ­λη­λα, 10 άτο­μα χρειά­στη­κε να απε­γκλω­βι­στούν από οχή­μα­τα σε διά­φο­ρες περιο­χές του λεκα­νο­πε­δί­ου ενώ σε εννέα περι­πτώ­σεις υπάλ­λη­λοι του Σώμα­τος κλή­θη­καν να απο­μα­κρύ­νουν πεσμέ­να δέντρα.

Προβλήματα και στον ηλεκτρικό

Η έντο­νη βρο­χό­πτω­ση έχει προ­κα­λέ­σει προ­βλή­μα­τα και στην κυκλο­φο­ρία των συρ­μών του ηλεκτρικού

Συμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση της ΣΤΑΣΥ, λόγω συσ­σώ­ρευ­σης υδά­των, τα δρο­μο­λό­για στη Γραμ­μή 1 του Μετρό γίνο­νται στο τμή­μα «Ταύ­ρος ‑Πει­ραιάς» και «Ομό­νοια – Κηφισιά».

«Καταρράκτης» στον περιφερειακό Λυκαβηττού

Συσ­σώ­ρευ­ση υδά­των στον περι­φε­ρεια­κό Λυκα­βητ­τού προ­κά­λε­σε η έντο­νη βρο­χό­πτω­ση που σημειώ­θη­κε στην Αττι­κή το μεσημέρι.

Ο δρό­μος πλημ­μύ­ρι­σε, καθώς μεγά­λη ποσό­τη­τα νερού κατε­βαί­νει από τον λόφο (Δεί­τε το βίντεο εδώ).

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Σύμ­φω­να με τον ΔΕΔΔΗΕ, παρου­σιά­στη­κε βλά­βη σε υπο­σταθ­μό στο Παγκρά­τι, με απο­τέ­λε­σμα κομ­μά­τι της περιο­χής να παρα­μέ­νει χωρίς ρεύμα.

Επι­πλέ­ον παρου­σιά­στη­καν δια­κο­πές στην ηλε­κτρο­δό­τη­ση και άλλων περιο­χών, σε μικρό­τε­ρη κλί­μα­κα, οι οποί­ες αντι­με­τω­πί­στη­καν άμεσα.

Κλειστά αύριο τα σχολεία στην Αττική

Κλει­στά θα παρα­μεί­νουν αύριο, Παρα­σκευή, τα σχο­λεία σε όλη την Αττι­κή λόγω των έντο­νων φαι­νο­μέ­νων. Ανα­μέ­νε­ται σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση της Περι­φέ­ρειας, όπως μετέ­δω­σε η ΕΡΤ.

Σημειώ­νε­ται επί­σης ότι δεν θα λει­τουρ­γή­σουν σήμε­ρα σε όλη την Αττι­κή τα σχο­λεία Πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης, τα οποία λει­τουρ­γούν τις απο­γευ­μα­τι­νές και βρα­δι­νές ώρες.

vivlio mpelogiannis

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο