Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία ΜΠΑΛΛΟΣ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα — Απίστευτες εικόνες (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατά­στα­ση εκτά­κτου ανά­γκης τέθη­κε η Κέρ­κυ­ρα λόγω της έντο­νης κακο­και­ρί­ας που πλήτ­τει το νησί.

Στο μετα­ξύ λόγω των και­ρι­κών συν­θη­κών κλει­στές θα παρα­μεί­νουν αύριο Παρα­σκευή όλες οι σχο­λι­κές βαθ­μί­δες της Πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης σε όλη την Επι­κρά­τεια της Περι­φε­ρεια­κής Ενό­τη­τας Κέρκυρας.

Νωρί­τε­ρα, στο νησί κατα­γρά­φη­καν τρα­γι­κές εικό­νες, με κατοί­κους της Μεσογ­γής να έχουν εγκλω­βι­στεί στις ταρά­τσες των σπι­τιών τους για να γλι­τώ­σουν από τις πλημμύρες.

Η Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία του νησιού έχει δεχθεί περισ­σό­τε­ρες από 300 κλή­σεις, ενώ σύμ­φω­να με τις τελευ­ταί­ες πλη­ρο­φο­ρί­ες, έχουν πλημ­μυ­ρί­σει πολ­λά σπί­τια στις συγκε­κρι­μέ­νες περιο­χές, χωρίς να είναι γνω­στός ακό­μη ο αριθ­μός τους.

kerkyra plimmires 1 kerkyra plimmires 2 kerkyra plimmires 3 kerkyra plimmires 7

Νωρί­τε­ρα, δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής απε­γκλώ­βι­σαν επι­βά­τες ΙΧ αυτο­κι­νή­των, που ακι­νη­το­ποι­ή­θη­καν ή παρα­σύρ­θη­καν από την υπερ­χεί­λι­ση του ρέμα­τος στη Μεσογ­γή και τα Μωρα­ΐ­τι­κα, μετά από τη σφο­δρή βρο­χό­πτω­ση που έπλη­ξε το νησί.

Στην επι­χεί­ρη­ση διά­σω­σης συνέ­δρα­μαν  άνδρες της ΕΜΑΚ, καθώς και ένα ελι­κό­πτε­ρο του Ενιαί­ου Κέντρου Συντο­νι­σμού Έρευ­νας – Διά­σω­σης του αερο­πο­ρι­κού τομέα (ΕΚΣΕΔ /ΑΤ).

Όσοι έχουν απε­γκλω­βι­στεί έχουν μετα­φερ­θεί ήδη σε ασφα­λή σημεία.

kerkura kerkura2 kerkura3 kerkura4

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο