Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία: Μπαράζ κεραυνών — Δύο νεκροί σε Πύργο και Καλαμάτα — Προβλήματα στην Κεφαλονιά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τρα­γι­κό τέλος βρή­κε σήμε­ρα ένας 35χρονος Πακι­στα­νός εργά­της στην Μυρ­σί­νη της Ηλεί­ας, όταν κτυ­πή­θη­κε από κεραυ­νό, την στιγ­μή όπου στην συγκε­κρι­μέ­νη περιο­χή είχε εκδη­λω­θεί καταιγίδα.

Ομο­ε­θνείς του που βρί­σκο­νταν στην ίδια περιο­χή, μόλις τον είδαν να πέφτει στο έδα­φος, ειδο­ποί­η­σαν τις αρχές. Στην συνέ­χεια ο 35χρονος δια­κο­μί­στη­κε στο κέντρο υγεί­ας της περιο­χής, όπου εκεί δια­πι­στώ­θη­κε ο θάνα­τός του.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο 35χρονος βρι­σκό­ταν μαζί με άλλους ομο­ε­θνείς του σε ένα παλιό σπί­τι και όταν εκδη­λώ­θη­κε η καται­γί­δα βγή­κε, για άγνω­στο ακό­μα λόγο, από το σπί­τι με απο­τέ­λε­σμα να κτυ­πη­θεί από τον κεραυ­νό. Έρευ­νες για τα αίτια του τρα­γι­κού περι­στα­τι­κού διε­νερ­γεί η Αστυνομία.

Κεραυνός σκότωσε 56χρονο Βούλγαρο στο Αλιμάκι Μεσσηνίας

Ένας 56χρονος υπή­κο­ος Βουλ­γα­ρί­ας έχα­σε σήμε­ρα την ζωή του στην περιο­χή Αλι­μά­κι Μεσ­ση­νί­ας, όταν κτυ­πή­θη­κε από κεραυ­νό. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, την στιγ­μή που εκδη­λώ­θη­κε η καται­γί­δα ο 56χρονος βρι­σκό­ταν σε παρά­νο­μο σκου­πι­δό­το­πο, όπου στο συγκε­κρι­μέ­νο σημείο υπήρ­χαν μεταλ­λι­κά αντι­κεί­με­να και έπει­τα από λίγη ώρα κτυ­πή­θη­κε από τον κεραυνό.

Στην συνέ­χεια ο 56χρονος δια­κο­μί­στη­κε στο νοσο­κο­μείο, όπου εκεί δια­πι­στώ­θη­κε ο θάνα­τός του.

Καλαμάτα

Σφο­δρή κακο­και­ρία έπλη­ξε το μεση­μέ­ρι της Τρί­της και την Καλα­μά­τα με θυελ­λώ­δεις ανέ­μους που ξερί­ζω­σαν δέντρα, ενώ προ­κά­λε­σαν ζημιές σε καλώ­δια της ΔΕΗ. Η Πυρο­σβε­στι­κή δέχθη­κε 15 κλή­σεις για κοπές δέντρων. Ζημιές σημειώ­θη­καν μετα­ξύ άλλων στην Αγία Τριά­δα, στην οδό Ψαρών, στην οδό Σαλα­μί­νος αλλά και στην Αθηνών.

kalamata

Καλα­μά­τα από το site kalamatajournal.gr

Αμαλιάδα

Στην Αμα­λιά­δα πέρα­σε ανε­μο­στρό­βι­λος από την περιο­χή της Φρα­γκα­βίλ­λας προ­κα­λώ­ντας ζημιές σε κατά­στη­μα με οικο­δο­μι­κά υλι­κά, την απο­κόλ­λη­ση στέ­γης και καμι­νά­δας και την κατάρ­ρευ­ση μιας κολό­νας της ΔΕΗ, με απο­τέ­λε­σμα να κοπεί το ρεύμα.

Ηλεία

Η ισχυ­ρή νερο­πο­ντή στον Πύρ­γο Ηλεί­ας προ­κά­λε­σε πολ­λά προ­βλή­μα­τα, με απο­τέ­λε­σμα η Πυρο­σβε­στι­κή να δεχθεί 35 κλή­σεις για άντλη­ση υδά­των, ενώ σύμ­φω­να με το ilialive.gr, οι μαθη­τές του 4ου δημο­τι­κού σχο­λεί­ου Πύρ­γου σχό­λα­σαν νωρί­τε­ρα, καθώς το προ­αύ­λιο είχε πλημ­μυ­ρί­σει και κρί­θη­κε ανα­γκαίο από τον δήμαρ­χο Πύρ­γου, την Πολι­τι­κή Προ­στα­σία και την διεύ­θυν­ση του σχο­λεί­ου τα παι­διά να φύγουν νωρί­τε­ρα, υπό τον φόβο επι­δεί­νω­σης του καιρού.

purgos

Πύρ­γος

Κεφαλονιά

Με λάσπη και νερά γέμι­σε ο κεντρι­κός δρό­μος στο χωριό της Αγί­ας Ευφη­μί­ας στην Κεφα­λο­νιά, μετά την νερο­πο­ντή που έπλη­ξε από τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα το Ιόνιο.

Οι κάτοι­κοι της περιο­χής αδυ­να­τού­σαν να κυκλο­φο­ρή­σουν, λόγω των τόνων λάσπης που έχουν σκε­πά­σει και άλλους δρό­μους του χωριού.

kefalonia1

Αυτή τη στιγ­μή στο σημείο βρί­σκο­νται 4 οχή­μα­τα της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας με 10 πυρο­σβέ­στες που, μαζί με τις υπη­ρε­σί­ες του δήμου και της Περι­φε­ρεια­κής Ενό­τη­τας Κεφα­λο­νιάς, δίνουν μάχη κάτω από τη δυνα­τή βρο­χή ώστε να καθα­ρι­στούν οι δρό­μοι της Αγί­ας Ευφη­μί­ας και να επι­στρέ­ψει το χωριό στην κανονικότητα.

kefalonia3

Σε Κεφα­λο­νιά και Ζάκυν­θο, από χθες το βρά­δυ έχει σημά­νει «κόκ­κι­νος συνα­γερ­μός», με τις υπη­ρε­σί­ες πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας των δύο νησιών, να έχουν κινη­το­ποι­ή­σει όλες τις αρμό­διες υπηρεσίες.

kefalonia33

Επί­σης στην Κεφα­λο­νιά, στις Κερα­μειές, ένας κεραυ­νός που έπε­σε στην κατοι­κη­μέ­νη περιο­χή προ­κά­λε­σε φωτιά, καθώς χτύ­πη­σε ένα φοι­νι­κό­δε­ντρο! Όπως επι­ση­μαί­νουν κάτοι­κοι της περιο­χής και φαί­νε­ται στις εικό­νες, στο σημείο βρί­σκε­ται στά­ση λεω­φο­ρεί­ου, όπου μετα­ξύ άλλων, κάθε πρωί περι­μέ­νουν και μαθη­τές πηγαί­νο­ντας προς το σχολείο.

KAKOKAIRIA5 KAKOKAIRIA6

Έπεσαν έως το μεσημέρι περίπου 10.500 κεραυνοί στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα

Το σύστη­μα κατα­γρα­φής κεραυ­νών «ΖΕΥΣ» του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών κατέ­γρα­ψε περισ­σό­τε­ρους από 10.500 κεραυ­νούς στο Ιόνιο και στη Δυτι­κή Ελλά­δα έως τις 13:00, από τους οποί­ους περί­που 7.000 πάνω από την θάλασ­σα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Παράλ­λη­λα, πολύ μεγά­λα ύψη βρο­χής κατα­γρά­φη­καν από το δίκτυο αυτό­μα­των μετε­ω­ρο­λο­γι­κών σταθ­μών του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών-meteo.gr. Χαρα­κτη­ρι­στι­κή είναι η περί­πτω­ση του σταθ­μού του Πύρ­γου Ηλεί­ας, όπου κατα­γρά­φη­καν 100 χιλιο­στά βροχής.

Την Τετάρ­τη, σύμ­φω­να με το ΕΑΑ-meteo, ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές στα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά και στο Αιγαίο, που στα­δια­κά θα περιο­ρι­στούν στην Ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία, στις Σπο­ρά­δες, στη Χαλ­κι­δι­κή και στην Εύβοια, ενώ από το από­γευ­μα θα στα­μα­τή­σουν. Κατά τη διάρ­κεια της νύχτας η ορα­τό­τη­τα στα ορει­νά ηπει­ρω­τι­κά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερ­μο­κρα­σία στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από 12 έως 23 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από 15 έως 25, στα κεντρι­κά ηπει­ρω­τι­κά από 17 έως 28, στα νότια ηπει­ρω­τι­κά από 19 έως 28, στο Ιόνιο από 19 έως 24, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 19 έως 26 (τοπι­κά στη Ρόδο έως 28), στα νησιά του υπο­λοί­που Αιγαί­ου από 19 έως 26 και στην Κρή­τη από 20 έως 26 (τοπι­κά στη Νότια Κρή­τη έως 28).

Οι άνε­μοι στο Κεντρι­κό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 έως 6 μπο­φόρ με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση κατά 1 έως 2 μπο­φόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές και βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 4 έως 6 μπο­φόρ με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση κατά 1 έως 2 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση κατά 1 έως 2 μποφόρ.

Στη Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με μικρή πιθα­νό­τη­τα έως τις πρω­ι­νές ώρες για ασθε­νείς βρο­χές στα βόρεια του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 έως 5 μπο­φόρ, στα­δια­κά όμως θα εξα­σθε­νή­σουν και προς το βρά­δυ θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 21 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών βρο­χών έως το πρωί. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ, όμως το μεση­μέ­ρι και από­γευ­μα θα γίνουν νότιοι 2 έως 3 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 19 έως 24 βαθμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο