Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία στην Αττική: Δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες και για απεγκλωβισμούς πολιτών δέχθηκε η Πυροσβεστική

Περισ­σό­τε­ρες από 80 κλή­σεις, εκ των οποί­ων οι 20 αφο­ρού­σαν τον απε­γκλω­βι­σμό ανθρώ­πων από αυτο­κί­νη­τα ακι­νη­το­ποι­η­μέ­να λόγω της υψη­λής στάθ­μης των υδά­των μετά την έντο­νη βρο­χό­πτω­ση που έπλη­ξε την Αττι­κή δέχθη­κε, το δίω­ρο από τις 22.00 ως τα μεσά­νυ­χτα, το Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων της Πυρο­σβε­στι­κής, που βρί­σκε­ται από νωρίς σε αυξη­μέ­νη ετοι­μό­τη­τα σε όλες τις περιο­χές όπου ανα­μέ­νο­νταν έντο­να και­ρι­κά φαινόμενα.

Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από το Πυρο­σβε­στι­κό Σώμα, το Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων έλα­βε 83 κλή­σεις, στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή του Πει­ραιά, στην Καλ­λι­θέα και στο Παλαιό Φάληρο:

* Στην περιο­χή Μοσχά­του — Ταύ­ρου, 46 κλή­σεις, εκ των οποί­ων 35 ήταν για αντλή­σεις υδά­των και 11 για τη μετα­φο­ρά ανθρώ­πων σε ασφα­λή σημεία.

* Στην περιο­χή της Καλ­λι­θέ­ας, 32 κλή­σεις, 26 για αντλή­σεις υδά­των και 6 για τη μετα­φο­ρά ανθρώ­πων σε ασφα­λή σημεία.

* Στην περιο­χή του Παλαιού Φαλή­ρου, μία κλή­ση για άντλη­ση υδά­των και άλλη μία για τη μετα­φο­ρά ανθρώ­που σε ασφα­λές σημείο.

* Στην περιο­χή του Αγί­ου Ιωάν­νη Ρέντη, μία κλή­ση για άντλη­ση υδά­των και 2 για μετα­φο­ρές ανθρώ­πων σε ασφα­λή σημεία.

Από τις 20 κλή­σεις για τον απε­γκλω­βι­σμό ανθρώ­πων, πυρο­σβέ­στες χρειά­στη­κε να επέμ­βουν σε τέσ­σε­ρις, ενώ στις υπό­λοι­πες περι­πτώ­σεις οι εγκλω­βι­σμέ­νοι κατά­φε­ραν να απο­μα­κρυν­θούν μόνοι τους ή με την βοή­θεια άλλων πολιτών.

Στην ανα­κοί­νω­ση της Πυρο­σβε­στι­κής επι­ση­μαί­νε­ται ότι παρα­μέ­νει σε εφαρ­μο­γή το επι­χει­ρη­σια­κό σχέ­διο για την αντι­με­τώ­πι­ση κιν­δύ­νων από την εκδή­λω­ση πλημ­μυ­ρών, καθώς και των συνο­δών τους φαι­νο­μέ­νων, ενώ οι Πυρο­σβε­στι­κές Υπη­ρε­σί­ες των περιο­χών που ανα­μέ­νε­ται να εξε­λι­χθούν τα φαι­νό­με­να παρα­μέ­νουν σε κατά­στα­ση αυξη­μέ­νης ετοι­μό­τη­τας και περαι­τέ­ρω κλι­μά­κω­σης, εφ’ όσον απαι­τη­θεί, με δια­σπο­ρά προ­σω­πι­κού και οχη­μά­των, προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πι­στούν άμε­σα τυχόν προβλήματα.

Η Πυρο­σβε­στι­κή απευ­θύ­νει έκκλη­ση στους πολί­τες να είναι ιδιαί­τε­ρα προ­σε­κτι­κοί και σε περί­πτω­ση εκδή­λω­σης επι­κίν­δυ­νων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων να ακο­λου­θούν πιστά τις υπο­δεί­ξεις των αρμό­διων αρχών.

Εξάλ­λου, απο­κα­τα­στά­θη­κε η κυκλο­φο­ρία στην οδό Πέτρου Ράλ­λη, η οποία είχε κλεί­σει λόγω της υψη­λής στάθ­μης των υδά­των· παρα­μέ­νει κλει­στή η Λεω­φό­ρος Ποσει­δώ­νος στο Δέλ­τα Φαλή­ρου, στο ρεύ­μα προς Λ. Συγ­γρού και στον παρά­δρο­μο της Λ. Κηφι­σού.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο