Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία Genesis: Προβλήματα σε Ξάνθη, Νίκαια Λάρισας και Αμφιλοχία (ΒΙΝΤΕΟ — ΦΩΤΟ)

Δρό­μοι έχουν μετα­τρα­πεί σε χεί­μαρ­ροι σε Βόλο, Πήλιο, Αλμυ­ρό και Βελε­στί­νου λόγω της ίδες ενώ μεγά­λες κατα­στρο­φές έχουν προ­κλη­θεί σε καλ­λιέρ­γειες στο Περί­βλε­πτο, την Χλόη και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Από τις 12.30, οι περιο­χές της Θεσ­σα­λί­ας πλήτ­το­νται από πολύ δυνα­τή βρο­χή και ισχυ­ρούς ανέ­μους με απο­τέ­λε­σμα να υπάρ­χουν κλή­σεις στην Πυρο­σβε­στι­κή για άντλη­ση υδά­των από κατα­στή­μα­τα και υπό­γεια. Λόγω των ανέ­μων, έχουν κατα­γρα­φεί πτώ­σεις κλα­διών δέντρων.

Ανά­λο­γο είναι το σκη­νι­κό και στο Πήλιο που σύμ­φω­να με τα όσα έγι­ναν γνω­στά, έχει προ­κα­λέ­σει κατα­στρο­φές σε οπω­ρο­φό­ρα στους Δήμους Ζαγο­ράς — Μου­ρε­σί­ου και Νοτί­ου Πηλίου.

Την ίδια στιγ­μή, χωρίς ρεύ­μα είναι η Νεά­πο­λη της Λάρι­σας και περιο­χές της Χάλ­κης, του Πλα­τύ­κα­μπου και της Κυψέ­λης ενώ λόγω της έντο­νης βρο­χό­πτω­σης, σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες, πλημ­μύ­ρι­σε ισό­γεια κατοι­κία στην περιο­χή της Νίκαιας Λάρι­σας, χωρίς ευτυ­χώς να κιν­δυ­νεύ­σουν άνθρωποι.

Σημειώ­νε­ται πως μετά από από­φα­ση του δημάρ­χου Φαρ­σά­λων, σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι έκλει­σαν τα σχο­λεία της Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαίδευσης .

Στην Αμφι­λο­χία η σφο­δρή βρο­χό­πτω­ση είχε ως απο­τέ­λε­σμα να ανέ­βει επι­κίν­δυ­να η στάθ­μη του Αμβρακικού.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κό της έντα­σης του φαι­νο­μέ­νου είναι ένα βίντεο που κατέ­γρα­ψε διερ­χό­με­νος οδη­γός από το επαρ­χια­κό οδι­κό δίκτυο Ξάν­θης – Σταυ­ρού­πο­λης.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο