Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλαμαριά: Σε… άτακτη υποχώρηση οι φασίστες του «Ιερού Λόχου», οδεύει προς αναβολή η φιέστα τους

Έπει­τα από τις αντι­δρά­σεις που προ­κά­λε­σε στο λαό της Καλα­μα­ριάς, τα φασι­στοει­δή της οργά­νω­σης «Ιερός Λόχος 2012» ανα­γκά­στη­καν να το ξανα­σκε­φτούν πρω­τού προ­χω­ρή­σουν στην εκδή­λω­ση μίσους («Makedonian Pride») στο πρώ­ην στρα­τό­πε­δο Κόδρα. 

Έτσι, σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση που έβγα­λαν οι υμνη­τές του Χίτλερ και του Μετα­ξά κάνουν λόγο για πιθα­νή ανα­βο­λή της φασι­στο­φιέ­στα τους, ή μετα­φο­ρά αυτής σε… άλλο μέρος. «Ίσως την Κυρια­κή το Makedonian Pride δεν γίνει στο πρώ­ην Στρα­τό­πε­δο Κοδρα αλλά σε κάποιον άλλο χώρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης που δια­πραγ­μα­τευό­μα­στε» ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση, προ­σθέ­το­ντας πως «επει­δή είναι 50/50 οι πιθα­νό­τη­τες να αλλά­ξου­με το μέρος της Εθνι­κι­στι­κής Γιορ­τής μας, το τελι­κό σημείο είτε είναι το Στρα­τό­πε­δο Κόδρα είτε είναι κάπου αλλού εντός της Θεσ­σα­λο­νί­κης θα ανα­κοι­νω­θεί την Κυρια­κή περί­που στις 14.00 το μεση­μέ­ρι  δηλα­δή 3 ώρες πριν την έναρ­ξη της εκδή­λω­σης ώστε ακό­μα και αν κάποιος ξεκι­νή­σει από την Λάρι­σα ή την Καβά­λα να έχει αρκε­τό χρό­νο να έρθει». 

Με απλά λόγια, μετά την αντί­δρα­ση του λαού της Καλα­μα­ριάς και της πόλης, οι φασί­στες… τρέ­χουν και δε φτά­νουν, ψάχνο­ντας μέρος για να κρυ­φτούν. Μάλι­στα η τοπο­θε­σία της εθνι­κι­στι­κής φιέ­στας τους θα ανα­κοι­νω­θεί μόλις 3 ώρες πριν την έναρ­ξη της, σε μια προ­σπά­θεια να απο­φύ­γουν δια­μαρ­τυ­ρί­ες και συγκε­ντρώ­σεις από σωμα­τεία και συλ­λό­γους εργαζόμενων. 

Σημειώ­νε­ται ότι αντι­φα­σι­στι­κή συγκέ­ντρω­ση έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί για την Κυρια­κή, στις 5 το από­γευ­μα στον πεζό­δρο­μο της Καλαμαριάς. 

Ανε­πι­θύ­μη­τοι οι νεο­να­ζί φασί­στες στην Καλα­μα­ριά – Πρό­τα­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο δημο­τι­κό συμβούλιο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο