Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλλιθέα: Επίθεση των ΜΑΤ σε λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία κουκουλοφόρων της Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟ)

Τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση με χει­ρο­βομ­βί­δες κρό­του λάμ­ψης, γκλομπ και χημι­κά, δέχθη­κε η κινη­το­ποί­η­ση της Λαϊ­κής Επι­τρο­πής Καλ­λι­θέ­ας, με απο­τέ­λε­σμα να τραυ­μα­τι­στούν εργα­ζό­με­νοι της περιο­χής, σήμε­ρα το πρωί.

Η κινη­το­ποί­η­ση έγι­νε από το λαό της πόλης, μετά από κάλε­σμα σωμα­τεί­ων και άλλων φορέ­ων ενά­ντια στην παρου­σία φασι­στών της εγκλη­μα­τι­κής συμ­μο­ρί­ας της Χρυ­σής Αυγής, με αφορ­μή την 25η Μαρτίου.

kallithea1

Με την άμε­ση και απο­φα­σι­στι­κή κινη­το­ποί­η­ση των σωμα­τεί­ων οι φασί­στες εκδιώ­χθη­καν και πήγαν στα μου­λω­χτά να ανοί­ξουν τα πανό τους μακρυά από το χώρο της δια­δή­λω­σης, προ­στα­τευ­μέ­νοι από την αστυ­νο­μία. Χαι­ρε­τού­σαν μάλι­στα ναζι­στι­κά, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας τις κατα­γω­γές τους.

Αντί η Αστυ­νο­μία να επι­χει­ρή­σει ενά­ντια στους κου­κου­λο­φό­ρους εγκλη­μα­τί­ες, χτύ­πη­σε αναί­τια και άγρια τους εργα­ζό­με­νους της περιο­χής που πήραν την από­φα­ση να τους εμποδίσουν.

Το απο­τέ­λε­σμα της αστυ­νο­μι­κής επί­θε­σης ήταν να τραυ­μα­τι­στούν εργα­ζό­με­νοι, εκπρό­σω­ποι σωμα­τεί­ων και φορέ­ων της πόλης.

kallithea2

Η ανοι­χτή αυτή πρό­κλη­ση απέ­να­ντι στο λαό της Καλ­λι­θέ­ας, που βαραί­νει την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, συμπλη­ρώ­θη­κε από την απά­ντη­ση που έδω­σε ο δήμαρ­χος στις δια­μαρ­τυ­ρί­ες των κατοί­κων, ο οποί­ος κάνο­ντας ότι δεν βλέ­πει τους φασί­στες κου­κου­λο­φό­ρους, είπε ότι η Αστυ­νο­μία «πρέ­πει να κάνει τη δου­λειά της».

Το «παρών» στην κινη­το­ποί­η­ση έδω­σε ο Γιάν­νης Βακα­λό­που­λος, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Καλ­λι­θέ­ας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» που κατήγ­γει­λε την προ­στα­σία που παρεί­χε η Αστυ­νο­μία στους φασί­στες, ανα­δει­κνύ­ο­ντας τις ευθύ­νες κυβέρ­νη­σης και δημο­τι­κής αρχής για την επί­θε­ση στους εργαζόμενους.

kallithea5

Δήλωση του Γιάννη Πρωτούλη

Σε δήλω­ση του ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος Περι­φε­ρειάρ­χης Αττι­κής με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» για την παρου­σία των χρυ­σαυ­γι­τών στην Καλ­λι­θέα τόνισε:

«Οι φασί­στες εγκλη­μα­τί­ες, οι από­γο­νοι των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών κατα­δο­τών, οι προ­δό­τες του λαού μας δεν έχουν καμιά θέση δίπλα σε επε­τεί­ους όπως η 25η Μάρτη.

kallithea6

Καταγ­γέλ­λου­με τις τερά­στιες ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για το χτύ­πη­μα των εργα­ζό­με­νων από τα ΜΑΤ στην Καλ­λι­θέα, όπως και για την προ­στα­σία που παρεί­χε στους ναζί της Χρυ­σής Αυγής, ώστε να δια­δώ­σουν τα άθλια σύμ­βο­λά τους.

Ο λαός με την κινη­το­ποί­η­σή του πρέ­πει να απο­μο­νώ­σει τους φασί­στες να τους διώ­ξει από κάθε γει­το­νιά, να μη βρί­σκουν τόπο να σταθούν».

kallithea8

kallithea7

kallithea4

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο