Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλλιθέα Πρεσπών: Φασιστοειδή βανδάλισαν το Μουσείο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ

Το βαν­δα­λι­σμό του Μου­σεί­ου στην Καλ­λι­θέα Πρε­σπών καταγ­γέλ­λει η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Φλώ­ρι­νας του ΚΚΕ, καλώ­ντας «τους εργα­ζό­με­νους και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, πέρα από την αυτο­νό­η­τη κατα­δί­κη του βαν­δα­λι­σμού του Μου­σεί­ου, να δυνα­μώ­σουν την πάλη κατά του φασι­σμού — ναζι­σμού, του ρατσι­σμού και του συστή­μα­τος που τον γεν­νά και τον θρέφει».

Ολό­κλη­ρη η καταγγελία:

«Στα κρυ­φά και στις σκιές, για να μην τους δει κανείς, θρα­σύ­δει­λοι προ­χώ­ρη­σαν στο βαν­δα­λι­σμό του Μου­σεί­ου της ΚΕ του ΚΚΕ, αφιε­ρω­μέ­νο στη δρά­ση των ΕΑΜ — ΕΛΑΣ — ΔΣΕ στην Καλ­λι­θέα Πρε­σπών. “βρώ­μι­σαν” με το εμε­τι­κό αντι­κομ­μου­νι­στι­κό σύν­θη­μα τους τοί­χους του Μου­σεί­ου που ανα­δει­κνύ­ει την περή­φα­νη Ιστο­ρία του λαϊ­κού κινή­μα­τος στην περιο­χή Βίτσι και Πρε­σπών. Αυτό που τους ενο­χλεί είναι η πρω­το­πό­ρα και ακού­ρα­στη δρά­ση του ΚΚΕ για πάνω από 100 χρό­νια. Τους ενο­χλεί, για­τί η ιστο­ρία και οι αγω­νι­στι­κές παρα­δό­σεις της περιο­χής είναι άρρη­κτα δεμέ­νες με την ιστο­ρία και την ηρω­ι­κή πορεία του Κόμ­μα­τός μας και αυτό το ανα­γνω­ρί­ζει ο κόσμος.

Τέτοιες κινή­σεις απο­τε­λούν προ­σβο­λή για τις δεκά­δες χιλιά­δες του λαού που πολέ­μη­σαν, υπο­βλή­θη­καν σε βάρ­βα­ρα βασα­νι­στή­ρια, κλεί­στη­καν στις εξο­ρί­ες, συνέ­βα­λαν με κάθε τρό­πο στην ανά­πτυ­ξη της δρά­σης ενά­ντια στους ναζί κατα­κτη­τές, τους ντό­πιους συνερ­γά­τες τους, καθώς και στον αγώ­να για μια ελεύ­θε­ρη Ελλά­δα χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρωπο.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργα­ζό­με­νους και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, πέρα από την αυτο­νό­η­τη κατα­δί­κη του βαν­δα­λι­σμού του Μου­σεί­ου, να δυνα­μώ­σουν την πάλη κατά του φασι­σμού — ναζι­σμού, του ρατσι­σμού και του συστή­μα­τος που τον γεν­νά και τον θρέ­φει, να δυνα­μώ­σουν τον αγώ­να τους για την ανα­συ­γκρό­τη­ση του κινή­μα­τος της εργα­τι­κής τάξης και τη συγκρό­τη­ση της κοι­νω­νι­κής συμ­μα­χί­ας, όχι μόνο για την ανα­κού­φι­ση από τα σημε­ρι­νά οξυ­μέ­να προ­βλή­μα­τα αλλά και για να δια­μορ­φώ­σου­με προ­ϋ­πο­θέ­σεις για τη ριζι­κή ανα­τρο­πή, το σοσια­λι­σμό — κομμουνισμό».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο