Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλλιτέχνες δρόμου «αντιδρούν» σε έναν κόσμο πανδημίας (ΦΩΤΟ)

H Covid-19 έχει επη­ρε­ά­σει όλον τον κόσμο. Ανή­συ­χοι όλοι και οι δρό­μοι άδειοι. Ή, σχε­δόν άδειοι. Μόνον μία ομά­δα εξα­κο­λου­θεί να περι­πλα­νιέ­ται και να μένει πιστή στους δρό­μους και αυτή είναι η «κοι­νό­τη­τα» των καλ­λι­τε­χνών δρό­μου, των γκρα­φι­τά­δων. Ρισκά­ρουν, αλλά έπαιρ­ναν ρίσκο και τότε που η ζωή ήταν «κανο­νι­κή». Λόγω της τέχνης τους, πάντα φορού­σαν «μάσκες». Σε μια περί­ο­δο που γκα­λε­ρί και μου­σεία είναι κλει­στά, οι δρό­μοι είναι ο μονα­δι­κός καμ­βάς της δημό­σιας φαντα­σί­ας. Να πώς κάποιοι καλ­λι­τέ­χνες δρό­μου απ’ όλον τον κόσμο «ερμη­νεύ­ουν» αυτό που ζούμε.

Στο Άμστερ­νταμ, ο Fake λέει ότι ζωγρά­φι­σε τη «Σού­περ Νοσο­κό­μα» ως ωδή σε όλους τους επαγ­γελ­μα­τί­ες υγειο­νο­μι­κούς σε όλον τον κόσμο.

Στην Κοπεγ­χά­γη, ο Andreas Welin ‑γνω­στός ως Welinoo- φιλο­τέ­χνη­σε την πιο δια­δε­δο­μέ­νη απει­κό­νι­ση του ιού, η οποία θυμί­ζει αμυ­δρά το πρό­σω­πο του 45ου Προ­έ­δρου των ΗΠΑ.

graffiti Fake Amsterdam graffiti Pegasus London graffiti Rasmus Balstroem Los Angeles graffiti Teachr1 Los Angeles graffiti The Rebel Bear Glasgow graffiti Tvboy Barcelona graffiti WelinooCopenhagen

4graffiti9

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο