Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλοκαίρι για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Να πάρουν μέρος στις ειδι­κά σχε­δια­σμέ­νες εκπαι­δευ­τι­κές δρά­σεις που διορ­γα­νώ­νει για τις καλο­και­ρι­νές δια­κο­πές προ­σκα­λεί τους μικρούς επι­σκέ­πτες του το Εθνι­κό Αρχαιο­λο­γι­κό Μου­σείο. Όπως ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του Μου­σεί­ου, «με τις δρά­σεις αυτές, τα παι­διά θα αξιο­ποι­ή­σουν τον ελεύ­θε­ρο χρό­νο τους, ενερ­γο­ποιώ­ντας τη φαντα­σία και ανα­πτύσ­σο­ντας τη δημιουρ­γι­κό­τη­τά τους. Θα έχουν τη δυνα­τό­τη­τα να συμ­με­τά­σχουν σε εικα­στι­κό εργα­στή­ρι, φτιά­χνο­ντας το δικό τους έργο τέχνης, εμπνευ­σμέ­νο από τα εκθέ­μα­τα του Μουσείου».

Ανα­λυ­τι­κά, θα πραγ­μα­το­ποιού­νται κάθε Τετάρ­τη, από τις 20 Ιου­νί­ου έως τις 18 Ιου­λί­ου, οι παρα­κά­τω εκπαι­δευ­τι­κές δράσεις:

- Τετάρ­τη 20 και 27 Ιου­νί­ου για παι­διά από τεσ­σά­ρων έως έξι ετών μαζί με έναν συνο­δό: Εκπαι­δευ­τι­κό πρό­γραμ­μα με τίτλο «Με λένε Φρα­σί­κλεια», συνο­δευό­με­νο από εικα­στι­κό εργα­στή­ρι. Το πρό­γραμ­μα δομεί­ται γύρω από την αρχαϊ­κή κόρη Φρα­σί­κλεια της Συλ­λο­γής Έργων Γλυ­πτι­κής του Μου­σεί­ου. Οι μικροί φίλοι, μαζί με τους συνο­δούς τους, θα μάθουν από αρχαιο­λό­γο του Μου­σεί­ου για την ανα­κά­λυ­ψη του αγάλ­μα­τος και την ιστο­ρία της μικρής κόρης Φρα­σί­κλειας. Στη συνέ­χεια, όλοι μαζί, μικροί και μεγά­λοι, θα προ­σπα­θή­σουν να ανα­πα­ρα­στή­σουν τη Φρα­σί­κλεια τόσο μέσω δρα­μα­το­ποί­η­σης, όσο και μέσω ενός εικα­στι­κού εργαστηρίου.

Ώρες διε­ξα­γω­γής: 11:00–12:00 και 12:00–13:00. Συμ­με­το­χή δέκα παι­διών και δέκα συνοδών.

- Τετάρ­τη 4 και 11 Ιου­λί­ου για παι­διά από επτά έως εννέα ετών και Τετάρ­τη 18 Ιου­λί­ου για παι­διά από δέκα έως δώδε­κα ετών: Εκπαι­δευ­τι­κό πρό­γραμ­μα με τίτλο «Ποτή­ρι, ποτη­ρά­κι μου… σε βρί­σκω στο Μου­σείο», συνο­δευό­με­νο από εικα­στι­κό εργα­στή­ρι. Τα παι­διά θα μάθουν για τα αγγεία του ποτού των αρχαί­ων και με την καθο­δή­γη­ση αρχαιο­λό­γου του Μου­σεί­ου θα ανα­ζη­τή­σουν τα σχε­τι­κά εκθέ­μα­τα στη Συλ­λο­γή Αγγεί­ων. Θα συλ­λέ­ξουν πλη­ρο­φο­ρί­ες για αυτά και θα αγγί­ξουν αντί­γρα­φα αρχαί­ων αγγεί­ων. Επί­σης, θα συμ­με­τά­σχουν σε εικα­στι­κό εργα­στή­ρι με την καθο­δή­γη­ση της ζωγρά­φου του Μου­σεί­ου, δημιουρ­γώ­ντας το δικό τους χάρ­τι­νο αγγείο, εμπνευ­σμέ­νο από τα εκθέ­μα­τα που ανακάλυψαν.

Ώρα διε­ξα­γω­γής: 11:00–12:30. Θα συμ­με­τά­σχουν 25 παι­διά ανά πρόγραμμα.

Σημειώ­νε­ται, ότι όλες οι εκπαι­δευ­τι­κές δρά­σεις παρέ­χο­νται δωρε­άν για τα παι­διά, με απα­ραί­τη­τες τις δηλώ­σεις συμ­με­το­χής, κατό­πιν τηλε­φω­νι­κής συνεν­νό­η­σης. Ο αριθ­μός των θέσε­ων είναι περιο­ρι­σμέ­νος λόγω του εικα­στι­κού εργαστηρίου.

Έναρ­ξη δηλώ­σε­ων στις 13 Ιου­νί­ου 2017. Τηλ. επι­κοι­νω­νί­ας: 213 214 4856, ‑4858, ‑4866, ‑4893.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο