Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλπάζει ο κορονοϊός σε Βραζιλία, Μεξικό και Ινδία

Βραζιλία: Περισσότερα από 52.300 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο

Το τελευ­ταίο 24ωρο στη Βρα­ζι­λία κατα­γρά­φη­καν 52.383 νέα κρού­σμα­τα του κορο­νοϊ­ού, καθώς και 1.212 θάνα­τοι, ανα­κοί­νω­σε χθες Παρα­σκευή το υπουρ­γείο Υγεί­ας της χώρας.

Μέχρι στιγ­μής στη Βρα­ζι­λία έχουν κατα­γρα­φεί περισ­σό­τε­ρα από 2,6 εκα­τομ­μύ­ρια κρού­σμα­τα covid-19, ενώ ο επί­ση­μος απο­λο­γι­σμός των νεκρών φτά­νει τις 92.475, βάσει των στοι­χεί­ων του υπουργείου.

Μεξικό: Η χώρα είναι πλέον στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε αριθμό των θανάτων

Ο αριθ­μός των επι­βε­βαιω­μέ­νων θανά­των από κορο­νο­ϊό στο Μεξι­κό αυξή­θη­κε χθες Παρα­σκευή κατά 688 για να φτά­σει στις 46.688, με βάση τα στοι­χεία του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας της χώρας, γεγο­νός που κατα­τάσ­σει τη χώρα στην τρί­τη θέση παγκο­σμί­ως σε αριθ­μό νεκρών, μπρο­στά από τη Βρε­τα­νία, σύμ­φω­να με απο­λο­γι­σμό του Reuters.

Το υπουρ­γείο Υγεί­ας του Μεξι­κού κατέ­γρα­ψε επί­σης 8.458 νέες μολύν­σεις από covid-19, ημε­ρή­σιο ρεκόρ, ανε­βά­ζο­ντας τον απο­λο­γι­σμό των κρου­σμά­των σε 424.637.

Η κυβέρ­νη­ση της χώρας έχει ανα­κοι­νώ­σει ότι ο πραγ­μα­τι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των είναι πιθα­νόν να είναι πολύ μεγα­λύ­τε­ρος από αυτόν τον επιβεβαιωμένων.

Ινδία: Αριθμός-ρεκόρ 57.118 νέων κρουσμάτων καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο

Η Ινδία επι­βε­βαί­ω­σε 57.118 νέα κρού­σμα­τα του κορο­νοϊ­ού το τελευ­ταίο 24ωρο, το οποίο απο­τε­λεί τη μεγα­λύ­τε­ρη ημε­ρή­σια αύξη­σή τους από τις αρχές της επι­δη­μί­ας στη χώρα, με τον συνο­λι­κό αριθ­μό των περι­στα­τι­κών να ανέρ­χε­ται σε 1.695.988, όπως ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το υπουρ­γείο Υγεί­ας και Οικο­γε­νεια­κής Πρό­νοιας της χώρας.

Ο αριθ­μός των νεκρών έφθα­σε τους 36.511, με 764 νέους θανά­τους να κατα­γρά­φο­νται τις τελευ­ταί­ες 24 ώρες. Πάνω από 1,09 εκατ. άνθρω­ποι έχουν αναρ­ρώ­σει στην Ινδία. Μία ημέ­ρα νωρί­τε­ρα, η χώρα κατέ­γρα­ψε 55.078 νέα κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού και 779 νεκρούς.

Η Ινδία είναι τρί­τη στην κατά­τα­ξη των χωρών με βάση τον αριθ­μό των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των της COVID-19, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο