Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλός γενικά καιρός αναμένεται έως την Κυριακή, με υποχώρηση της θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Γενι­κά καλές και­ρι­κές συν­θή­κες ανα­μέ­νε­ται να επι­κρα­τή­σουν στη χώρα μέχρι και την Κυρια­κή 30/10, σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών / meteo.gr.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια με τοπι­κές μόνο νεφώ­σεις, κυρί­ως στα ορει­νά, τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας. Ιδιαί­τε­ρα σήμε­ρα υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης τοπι­κών βρο­χών στα ορει­νά ηπει­ρω­τι­κά μετά το μεση­μέ­ρι και το απόγευμα.

Η θερ­μο­κρα­σία θα παρου­σιά­σει στα­δια­κή πτώ­ση σήμε­ρα κυρί­ως στα ηπει­ρω­τι­κά εξαι­ρου­μέ­νων των δυτι­κών ηπει­ρω­τι­κών και την Παρα­σκευή κυρί­ως στα κεντρι­κά και νότια. Η πτώ­ση, που εκτι­μά­ται ότι σε αρκε­τές περιο­χές, κυρί­ως στα κεντρι­κά και νότια, θα ξεπε­ρά­σει τους 5 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, θα φέρει τη θερ­μο­κρα­σία στα κανο­νι­κά περί­που για την επο­χή επίπεδα.

Οι βόρειοι άνε­μοι στο Αιγαίο θα παρου­σιά­σουν ενί­σχυ­ση φτά­νο­ντας την Παρα­σκευή και το Σάβ­βα­το τα 6 έως 7 Μπο­φόρ. Στο Ιόνιο ανα­μέ­νε­ται να επι­κρα­τή­σουν ανα­το­λι­κοί άνε­μοι που δεν θα ξεπερ­νούν τα 4 έως 5 Μποφόρ.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο