Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλός και ζεστός ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και αύριο, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Τη Δευ­τέ­ρα θα επι­κρα­τή­σουν ξανά σε ολό­κλη­ρη τη χώρα πολύ καλές και­ρι­κές συν­θή­κες, με λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες θα είναι περισ­σό­τε­ρες στη Δυτι­κή Ελλά­δα και στο Αιγαίο. Τις νυκτε­ρι­νές και πρω­ι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα σε πολ­λές περιο­χές θα είναι περιο­ρι­σμέ­νη και θα σχη­μα­τι­στούν τοπι­κά πυκνές ομίχλες.

Η θερ­μο­κρα­σία, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑4 έως 13 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από ‑1 έως 16, στην Ήπει­ρο από 2 έως 17 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 0 έως 18, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 2 έως 20 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 7 έως 18 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 6 έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–5 μπο­φόρ και τοπι­κά στο Αιγαίο 6 μπο­φόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και στον Κοριν­θια­κό θα επι­κρα­τή­σουν δυτι­κοί άνε­μοι με εντά­σεις 4–6 μποφόρ.

Στην Αττι­κή θα επι­κρα­τή­σει ηλιο­φά­νεια με λίγες αραιές νεφώ­σεις και περιο­ρι­σμέ­νη τοπι­κά ορα­τό­τη­τα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις. Τις νυκτε­ρι­νές και πρω­ι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη και θα σχη­μα­τι­στούν ομί­χλες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν ασθε­νείς. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη θα κυμαν­θεί από 5 έως 15 βαθμούς.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο