Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καμένος — Μπαλτάκος: Δεξιότερα της Δεξιάς, μέχρι και γύρω από τη Χρυσή Αυγή

Στο φόντο της ολο­κλή­ρω­σης της δίκης της Χρυ­σής Αυγής, νέο κόμ­μα ίδρυ­σαν και ανα­κοί­νω­σαν οι Δημή­τρης Καμ­μέ­νος και Τάκης Μπαλ­τά­κος, γνω­στός για τις σχέ­σεις του με τους χρυ­σαυ­γί­τες. Το όνο­μά του είναι «Δύνα­μη Ελληνισμού».

Πρό­ε­δρος είναι ο βου­λευ­τής Δημή­τρης Καμ­μέ­νος, που ήταν μέχρι πριν μερι­κούς μήνες στους ΑΝΕΛ και γραμ­μα­τέ­ας είναι ο Τάκης Μπαλ­τά­κος που είχε δια­τε­λέ­σει γραμ­μα­τέ­ας της κυβέρ­νη­σης Αντώ­νη Σαμαρά.

Στο πλαί­σιο της ανα­μόρ­φω­σης του αστι­κού πολι­τι­κού σκη­νι­κού το νέο κόμ­μα φιλο­δο­ξεί να κινη­θεί στο τρί­πτυ­χο «πατρίς, θρη­σκεία, οικο­γέ­νεια» και θα κινη­θεί όπως ειπώ­θη­κε στα «δεξιά» της ΝΔ. Ανα­φέρ­θη­κε ότι «είμα­στε δεξιοί χωρίς εκπτώ­σεις», πως όρα­μα του κόμ­μα­τος είναι «η διά­χυ­ση του ελλη­νι­κού πολι­τι­σμού και της Ορθο­δο­ξί­ας» και ότι «πατρί­δα μας είναι ο οικου­με­νι­κός ελλη­νι­σμός και οικία μας η πατρο­πα­ρά­δο­τη ελλη­νι­κή οικογένεια».

Κατη­γό­ρη­σαν τον πρό­ε­δρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμ­μέ­νο, ότι «έπαι­ξε το θέμα της Μακε­δο­νί­ας σε μια ζαριά» και υπο­στή­ρι­ξαν ότι «η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών πρέ­πει να σχι­στεί σήμε­ρα». Τάχθη­κε κατά των πρό­ω­ρων εκλο­γών, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι θα είναι ζημιο­γό­νες για την οικο­νο­μία και ανέ­φε­ραν πως όταν στη­θούν οι κάλ­πες, το κόμ­μα τους θα έχει αυτό­νο­μη κάθοδο.

Μιλώ­ντας σε κοι­νο­βου­λευ­τι­κούς συντά­κτες ο Δημή­τρης Καμ­μέ­νος δήλω­σε σχε­τι­κά με την πολι­τι­κή θέση του νέου φορεά πως «θα είμα­στε ένα αστι­κό κόμ­μα το οποίο θα απευ­θύ­νε­ται σε ένα κόσμο, ο οποί­ος κινεί­ται από τα δεξιά της ΝΔ μέχρι και τη Χρυ­σή Αυγή».

Μάλι­στα μετά από ερω­τή­σεις που δέχθη­κε θέλη­σε να διυ­κρι­νί­σει πως το κόμ­μα θα απευ­θύ­νε­ται «όχι στους ακραί­ους της Χρυ­σής Αυγής. Στους αστούς που ψήφι­σαν Χρυ­σή Αυγή. Δεν είναι όλοι ναζί. Σε αυτούς που δεν είναι ναζί. Θα απευ­θυν­θού­με σε όσους δεν πήγαν να ψηφί­σουν και στη νεολαία».

Επί­σης υπο­στή­ρι­ξε πως «θα είμα­στε το πρώ­το κόμ­μα που θα φέρει Έλλη­νες του εξω­τε­ρι­κού στη Βουλή».

Πάντως δεν έχει ξεκα­θα­ρι­στεί αν στον νέο αυτό φορέα θα μετέ­χουν και εν ενερ­γεία βου­λευ­τές, π.χ. κάποιοι από αυτούς που προ­έρ­χο­νται από την Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα της Χρυ­σής Αυγής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο