Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο»

Καθη­με­ρι­νές είναι πλέ­ον οι προ­σπά­θειες των Ιαπώ­νων αξιο­μα­τού­χων της κυβέρ­νη­σης να επι­βε­βαιώ­νουν ότι οι Ολυ­μπια­κοί Αγώ­νες θα φιλο­ξε­νη­θούν κανο­νι­κά στο Τόκιο, όπως αρχι­κά είχαν προ­γραμ­μα­τι­στεί , παρά την απει­λή του κορω­ναϊ­ού (Covid-19).

Όπως δήλω­σε σήμε­ρα σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου, εκπρό­σω­πος της κυβέρ­νη­σης, γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του υπουρ­γι­κού συμ­βου­λί­ου, Γιο­σι­χί­νε Σού­γκα, «η Ιαπω­νία ετοι­μά­ζε­ται να φιλο­ξε­νή­σει τους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες του Τόκιο όπως είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί», εν μέσω φημών ότι οι Αγώ­νες θα μπο­ρού­σαν να ανα­βλη­θούν λόγω της απει­λής του κοροναϊού.

Χθες η υπουρ­γός της Ιαπω­νί­ας που είναι υπεύ­θυ­νη για τους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες, Σέι­κο Χασι­μό­το, δήλω­σε ότι «το συμ­βό­λαιο απαι­τεί οι Αγώ­νες να διε­ξα­χθούν εντός του 2020. Αυτό θα μπο­ρού­σε να ερμη­νευ­θεί ότι επι­τρέ­πε­ται μια ανα­βο­λή μέχρι το τέλος του έτους», αν και επα­νέ­λα­βε ότι η κυβέρ­νη­ση παρα­μέ­νει αφο­σιω­μέ­νη στην κανο­νι­κή έναρ­ξη των Ολυ­μπια­κών Αγώ­νων στις 24 Ιουλίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο