Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καν’ το όπως ο Βελόπουλος: «Ξερονήσια» για τους πρόσφυγες προτείνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κύρτσος

Βάλ­θη­καν να… συνα­γω­νι­στούν το Βελό­που­λο στην ακρο­δε­ξιά αντι­προ­σφυ­γι­κή-αντι­με­τα­να­στευ­τι­κή ρητο­ρι­κή τα στε­λέ­χη της ΝΔ. Τελευ­ταίο κρού­σμα το «τιτί­βι­σμα» του ευρω­βου­λευ­τή Γιώρ­γου Κύρ­τσου ο οποί­ος πρό­τει­νε οι πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες να τοπο­θε­τού­νται σε.… ξερονήσια!

Σε σχό­λιο του στο Twitter, ο Κύρ­τσος έγρα­ψε πως αν συνε­χι­στεί η ροή προ­σφύ­γων και μετα­να­στών «πρέ­πει να εφαρ­μό­σου­με μεθό­δους Αυστρα­λί­ας». Και ζηλεύ­ο­ντας τη «δόξα» του Βελό­που­λου πρό­σθε­σε: «Όσοι έρχο­νται θα εγκλω­βί­ζο­νται σε απο­μα­κρυ­σμέ­νο ακα­τοί­κη­το ή αραιο­κα­τοι­κη­μέ­νο νησί , επι­τη­ρού­με­νοι σε συν­θή­κες ασφά­λειας. Μόλις μαθευ­τεί, θα στα­μα­τή­σουν να έρχονται». 

Την ίδια… ιδέα για πρό­σφυ­γες εγκλω­βι­σμέ­νους σε ξερο­νή­σια είχε εκφρά­σει πριν λίγες μέρες ο πρό­ε­δρος της «Ελλη­νι­κής Λύσης» Κυριά­κος Βελό­που­λος. «Αν θέλεις να είσαι σοβα­ρό κρά­τος, λες, αφού έχω μια εν δυνά­μει πυρη­νι­κή βόμ­βα εντός της ηπει­ρω­τι­κή χώρας, δεν τους πας στην ηπει­ρω­τι­κή χώρα. Τους πας σε νησιά, ξερο­νή­σια” δήλω­σε σε συνέ­ντευ­ξη του στον ΑΝΤ1. 

Να, λοι­πόν, πως η «κεντρώα» Νέα Δημο­κρα­τία προ­σεγ­γί­ζει τις επι­κίν­δυ­νες, ακρο­δε­ξιές, ξενο­φο­βι­κές από­ψεις του Βελόπουλου. 

Μήπως, τελι­κά, οι περί­φη­μες «ευρω­παϊ­κές αξί­ες» που καμώ­νε­ται πως υπη­ρε­τεί η ΝΔ περι­λαμ­βά­νουν στρα­τό­πε­δα συγκέ­ντρω­σης και εγκλει­σμό προ­σφύ­γων σε ξερονήσια; 

Ο κατή­φο­ρος της ακρο­δε­ξιάς, αντι­προ­σφυ­γι­κής ρητο­ρι­κής τους δεν έχει τελειωμό… 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο