Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καρά Τεπέ: Στο χιόνι και στον παγετό, μέσα στις σκηνές χωρίς θέρμανση και ρεύμα

Σήμε­ρα το πρωί και αργό­τε­ρα το μεση­μέ­ρι, ο χιο­νιάς έφτα­σε και στη πόλη της Μυτι­λή­νης καλύ­πτο­ντας τα πάντα και ασφα­λώς τον καταυ­λι­σμό με τους 7.500 ανθρώ­πους που εξα­κο­λου­θούν να δια­μέ­νουν σε σκη­νές, πολ­λές από αυτές χωρίς να δια­θέ­τουν πάτωμα.

Επι­πλέ­ον, ο καταυ­λι­σμός εξα­κο­λου­θεί να λει­τουρ­γεί με ανε­παρ­κή ρευ­μα­το­δό­τη­ση με απο­τέ­λε­σμα πλέ­ον εκεί να κιν­δυ­νεύ­ουν ζωές.

Συγκε­κρι­μέ­να, η παρο­χή ρεύ­μα­τος γίνε­ται ανά πτέ­ρυ­γα και μόνο για μισή ώρα προ­κει­μέ­νου στα­δια­κά να πάρουν ολες οι σκη­νές. Απο­τέ­λε­σμα όμως είναι υπό αυτές τις συν­θή­κες οι πρό­σφυ­γες να περ­νούν δρα­μα­τι­κές ώρες και άνθρω­ποι που είναι σε θέση να γνω­ρί­ζουν εκφρά­ζουν φόβους για μεγά­λο αριθ­μό ασθε­νών που θα χρεια­στούν νοση­λεία το επό­με­νο διάστημα.

Αντί όμως οι υπεύ­θυ­νοι όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα να προ­ε­τοι­μα­στούν κατάλ­λη­λα, άφη­σαν τον καταυ­λι­σμό με την ελά­χι­στη δυνα­τό­τη­τα ρευματοδότησης.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κό είναι ότι και ορι­σμέ­νες γεν­νή­τριες που είχε δωρί­σει γνω­στή ΜΚΟ και γλί­τω­σαν από την κατα­στρο­φή της Μόριας, στα­μά­τη­σαν να λει­τουρ­γούν το προη­γού­με­νο διά­στη­μα, αφού κατα­στρά­φη­καν από τις πλημ­μύ­ρες που είχαν προηγηθεί.

Από την πλευ­ρά του ο διοι­κη­τής του καμπ Νίκος Μπα­μπά­κος, σε τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία με την ΕΦ.ΣΥΝ., δήλω­σε ότι «οι γεν­νή­τριες που υπάρ­χουν τώρα μπο­ρούν να καλύ­ψουν τις ανά­γκες του καταυ­λι­σμού για 16 ώρες την ημέ­ρα. Είμα­στε όμως υπο­χρε­ω­μέ­νοι να τις κλεί­νου­με το πρωί, ενώ μία από αυτές δυστυ­χώς έπα­θε βλάβη.

Προ­χω­ρά­με στη δια­δι­κα­σία της αντι­κα­τά­στα­σης της και ανα­μέ­νου­με μία εφε­δρι­κή από την Αθή­να» σημείωσε.

Όπως μάλι­στα τόνι­σε το πρό­βλη­μα ξεκι­νά από το γεγο­νός ότι ο καταυ­λι­σμός δεν έχει ακό­μη σύν­δε­ση με το κεντρι­κό δίκτυο της ΔΕΗ, παρά το γεγο­νός ότι βρί­σκε­ται πολύ κοντά στο εργοστάσιο.

«Δυστυ­χώς η γρα­φειο­κρα­τία ακό­μα δεν μας έχει επι­τρέ­ψει τη σύν­δε­ση» είπε, χαρα­κτη­ρι­ζο­ντας την κατά­στα­ση δύσκο­λη αλλά αντιμετωπίσημη.

Πηγή: Εφη­με­ρί­δα των Συντακτών

(Φωτό αρχεί­ου)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο