Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καρδίτσα: Η κυβέρνηση ξεσπά σε 15χρονους — Δέχθηκαν αναίτια επίθεση αστυνομικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυταρ­χι­κός κατή­φο­ρος από την κυβέρ­νη­ση. Αυτή τη φορά στο στό­χα­στρο της μπή­καν δύο 15 χρό­νοι μαθη­τές που έκα­ναν το «έγκλη­μα» να κάθο­νται στην πλα­τεία της Καρδίτσας.

Παρά το γεγο­νός ότι φορού­σαν μάσκες, ξαφ­νι­κά δέχτη­καν την αναί­τια επί­θε­ση αστυ­νο­μι­κών, που αφού έρι­ξαν με βίαιο τρό­πο κάτω μια μαθή­τρια, προ­χώ­ρη­σαν και στην προ­σα­γω­γή της. Το αυταρ­χι­κό γεγο­νός εξόρ­γι­σε τους περα­στι­κούς που έσπευ­σαν στο σημείο και φώνα­ζαν «ντρο­πή» προς τους αστυνομικούς.

Τα αλλε­πάλ­λη­λα κρού­σμα­τα του αυταρ­χι­σμού δεν είναι τυχαία.

Γίνο­νται λίγες μέρες πριν τον εορ­τα­σμό του Πολυ­τε­χνεί­ου στην Καρ­δί­τσα και σε άλλες πόλεις, με την κυβέρ­νη­ση να έχει απα­γο­ρεύ­σει τις συγκε­ντρώ­σεις, τους εισαγ­γε­λείς να καλούν τους υγειο­νο­μι­κούς να απο­λο­γη­θούν για τις ανα­κοι­νώ­σεις τους, συλ­λαμ­βά­νει φοι­τη­τές στη Θεσ­σα­λο­νί­κη για πρό­κλη­ση σε διέγερση!

Παράλ­λη­λα η κυβέρ­νη­ση όχι μόνο δεν ανα­λαμ­βά­νει τις ευθύ­νες της για την εξά­πλω­ση της παν­δη­μί­ας και το αθω­ρά­κι­στο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, αλλά αντί­θε­τα συνε­χί­ζει να στο­χο­ποιεί τη νέα γενιά ως ανεύ­θυ­νη, με το μόνο δήθεν που την ενδια­φέ­ρει να είναι πώς θα γίνει «υπερ­με­τα­δό­της» του ιού.

Ο αυταρ­χι­σμός δεν θα περάσει!

Πηγή: 902.gr

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο