Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καρδίτσα: Κρούσματα Covid ‑19 σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

Συνα­γερ­μός έχει σημά­νει στις αρμό­διες αρχές, καθώς σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του Συντο­νι­στι­κού Οργά­νου της Περι­φέ­ρειας Θεσ­σα­λί­ας για την αντι­με­τώ­πι­ση της κρί­σης του Covid 19, 4 κρού­σμα­τα σε ένα σύνο­λο εννέα στην περιο­χή της Καρ­δί­τσας, που κατα­γρά­φη­καν σήμε­ρα, προ­έρ­χο­νται από συρ­ροή κρου­σμά­των σε μονά­δα φρο­ντί­δας ηλι­κιω­μέ­νων και προ­έ­κυ­ψαν κατό­πιν ιχνη­λα­τή­σε­ως και συγκε­κρι­μέ­να στο γηρο­κο­μείο της Ιεράς Μητρό­πο­λης Θεσ­σα­λιώ­τι­δος και Φαναριοφερσάλων.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες πρό­κει­ται για έξι συνο­λι­κά εργα­ζό­με­νους γηρο­κο­μεί­ου καθώς οι δύο είχαν εντο­πι­στεί χθες κατά τον έλεγ­χο που έγι­νε. Όπως δηλώ­νει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περι­φε­ρειάρ­χης Θεσ­σα­λί­ας κ. Κώστας Αγο­ρα­στός τα κρού­σμα­τα εντο­πί­στη­καν κατά τους συνη­θι­σμέ­νους ελέγ­χους που κάνει η Περι­φέ­ρεια Θεσ­σα­λί­ας για την προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας στα γηρο­κο­μεία όλης της Θεσ­σα­λί­ας κάθε εβδομάδα.

Συνο­λι­κά στο γηρο­κο­μείο δια­μέ­νουν 22 τρό­φι­μοι. Αύριο το πρωί κλι­μά­κια του ΕΟΔΥ θα κάνουν δειγ­μα­το­λη­πτι­κούς ελέγ­χους σε όλους τους τρό­φι­μους και εργαζόμενους.

Ο εντο­πι­σμός κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού σε ένα ακό­μα γηρο­κο­μείο δεί­χνει πως υπάρ­χουν σοβα­ρά κενά στα μέτρα που έχει ανα­κοι­νώ­σει η κυβέρνηση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο