Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καρφώνει τη Χρυσή Αυγή ο ευρωβουλευτής Συναδινός: «Μου ζητούσαν να παρανομήσω για να πάρουν χρήματα»

Συνε­χί­ζε­ται αμεί­ω­το το… ναζι­στι­κό ξεκα­τί­νια­σμα στην Χρυ­σή Αυγή, με τον πρό­σφα­τα ανε­ξαρ­τη­το­ποι­η­θέ­ντα ευρω­βου­λευ­τή Ελευθ. Συνα­δι­νό να προ­βαί­νει σε βαριές κατη­γο­ρί­ες απέ­να­ντι στη ναζι­στι­κή οργάνωση. 

Σε συνέ­ντευ­ξη του στη χου­ντι­κή φυλ­λά­δα «Στό­χος», ο Συνα­δι­νός ανα­φέ­ρε­ται σε πτυ­χές της εσω­τε­ρι­κής λει­τουρ­γί­ας της Χρυ­σής Αυγής, στον από­λυ­τα προ­σω­πο­πα­γή χαρα­κτή­ρα της εγκλη­μα­τι­κής-ναζι­στι­κής οργά­νω­σης αλλά και στις απαι­τή­σεις της χρυ­σαυ­γί­τι­κης ηγε­σί­ας να «βάλει χέρι» σε κον­δύ­λια του ευρω­παϊ­κού κοι­νο­βου­λί­ου για την χρη­μα­το­δό­τη­ση του κόμματος. 

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, ανα­φέ­ρει ο Συνα­δι­νός: «Ο Ευρω­βου­λευ­τής πέραν από την βου­λευ­τι­κή απο­ζη­μί­ω­ση που λαμ­βά­νει από το Ευρω­παϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο, το ήμι­συ της οποί­ας κατα­θέ­τω όλο αυτο το χρο­νι­κό διά­στη­μα στο ταμείο της ΧΑ όπως είχα ηθι­κά δεσμευ­τεί πριν την εκλο­γή μου, έχει στη διά­θε­σή του και άλλες πιστώ­σεις που είναι για συγκε­κρι­μέ­νους σκο­πούς. Με βάση τον νεο κανο­νι­σμό ο οποί­ος τέθη­κε σε ισχύ απο τον Ιανουά­ριο του 2017, τα κον­δύ­λια αυτά δεν μπο­ρούν να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν για την ενί­σχυ­ση των εθν­κών κομ­μά­των. Κάτι τέτοιο θεω­ρεί­ται παρά­νο­μο. Όταν ανα­κοι­νώ­θη­κε αυτό στην ηγε­τι­κή ομά­δα της ΧΑ, μου ζητή­θη­κε να βρε­θεί τρό­πος να κατα­τί­θε­ται μέρος αυτών των χρη­μά­των με οποιον­δή­πο­τε τρόπο.»

Με λίγα λόγια, η ηγε­σία της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης ζητού­σε απ’ τον ευρω­βου­λευ­τή της να παρα­νο­μή­σει προ­κει­μέ­νου να διο­χε­τευ­τούν επι­πλέ­ον κον­δύ­λια για την χρη­μα­το­δό­τη­ση της χρυ­σαυ­γί­τι­κης συμ­μο­ρί­ας τους. Ασφα­λώς, η έννοια της «παρα­νο­μί­ας» για μια οργά­νω­ση υπό­δι­κων φασι­στοει­δών, που έχουν παρα­βεί το μισό ποι­νι­κό κώδι­κα, είναι «ψιλά γράμματα».

Στην συνέ­ντευ­ξη του, ο Συνα­δι­νός απο­κα­λύ­πτει επί­σης πως η απο­τυ­χία της Χρυ­σής Αυγής να εκλέ­ξει «κομ­μα­τι­κούς εκλε­κτούς» στις ευρω­ε­κλο­γές, είχε ως απο­τέ­λε­σμα να πέσει σε “από­λυ­τη δυσμέ­νεια” από την ηγε­σία Μιχα­λο­λιά­κου ο άλλο­τε «Νο 2» της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης Ηλ.Κασιδιάρης.

Το ξεκα­τί­νια­σμα και τα «αλλη­λο­μα­χαι­ρώ­μα­τα» στη ναζι­στι­κή οργά­νω­ση ανα­μέ­νε­ται να έχουν συνέ­χεια, όσο πλη­σιά­ζει η δικα­στι­κή από­φα­ση για τα εγκλή­μα­τα των χρυ­σαυ­γι­τών. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως όσο προ­χω­ρά η απο­σύν­θε­ση του ναζι­στι­κού πτώ­μα­τος, η δυσο­σμία της σήψης του θα γίνε­ται ολο­έ­να και μεγαλύτερη.

Ναζι­στι­κό ξεκα­τί­νια­σμα: Εκα­τέ­ρω­θεν αιχ­μές μετα­ξύ Χρυ­σής Αυγής και ευρω­βου­λευ­τή Συναδινού

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο