Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατάληψη δύο ελληνόκτητων τάνκερ από τις ιρανικές Ένοπλες δυνάμεις — Αντίποινα;

Οι ιρα­νι­κές ένο­πλες δυνά­μεις κατέ­λα­βαν δύο δεξα­με­νό­πλοια υπό ελλη­νι­κή σημαία, στον Περ­σι­κό Κόλπο.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, πρό­κει­ται για ιρα­νι­κά αντί­ποι­να, για την υπό­θε­ση του υπό ιρα­νι­κή σημαία πλοί­ου Pegas, με 19 Ρώσους πλήρωμα.

(Οι ελλη­νι­κές αρχές προ­χώ­ρη­σαν  στην κατά­σχε­ση του φορ­τί­ου, ιρα­νι­κό πετρε­λαίο, του Pegas και στην μετάγ­γι­σή του σε δεξα­με­νό­πλοια που θα το μετα­φέ­ρουν στις ΗΠΑ,  μετά από ισχυ­ρές πιέ­σεις της αμε­ρι­κα­νι­κής κυβέρ­νη­σης και παρά τους περι­βαλ­λο­ντι­κούς κιν­δύ­νους που υπάρ­χουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα).

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών, νωρί­τε­ρα σήμε­ρα ελι­κό­πτε­ρο του ιρα­νι­κού πολε­μι­κού ναυ­τι­κού προσ­νηώ­θη­κε στο ελλη­νι­κής σημαί­ας πλοίο Delta Poseidon το οποίο έπλεε σε διε­θνή ύδα­τα (22 ναυ­τι­κά μίλια από τις ακτές του Ιράν) στον Κόλ­πο. Στη συνέ­χεια ένο­πλοι αιχ­μα­λώ­τι­σαν το πλή­ρω­μα του πλοί­ου, μετα­ξύ των οποί­ων συγκα­τα­λέ­γο­νται δύο Έλλη­νες πολίτες.

Αντί­στοι­χο συμ­βάν ανα­φέρ­θη­κε ότι συνέ­βη και σε άλλο πλοίο ελλη­νι­κής σημαί­ας, στο οποίο επέ­βαι­ναν επτά Έλλη­νες πολί­τες, και που ευρί­σκε­το πλη­σί­ον των ιρα­νι­κών ακτών, γίνε­ται γνωστό.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο