Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων θέλει η Κεραμέως για το πανεπιστήμιο της αγοράς

Στην προ­ώ­θη­ση νομο­θε­τι­κής ρύθ­μι­σης ώστε οι εκλο­γές στα πανε­πι­στή­μια να γίνο­νται χωρίς κομ­μα­τι­κά ψηφο­δέλ­τια ανα­φέρ­θη­κε η υπουρ­γός Παι­δεί­ας, Νίκη Κερα­μέ­ως, μιλώ­ντας στον Realfm 97,8 και στην εκπο­μπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η κ. Κερα­μέ­ως τόνι­σε «την ανά­γκη να υπάρ­χει ένα ενιαίο ψηφο­δέλ­τιο ανε­ξαρ­τή­τως κομ­μα­τι­κών παρα­τά­ξε­ων», γεγο­νός που «θα είναι μία σημα­ντι­κή βελ­τί­ω­ση στο πανεπιστήμιο».

Βλέ­πε­τε στο πανε­πι­στή­μιο της αγο­ράς δεν έχουν θέση οι παρα­τά­ξεις και δη αυτές που συσπει­ρώ­νουν τους φοι­τη­τές για ένα πανε­πι­στή­μιο στην υπη­ρε­σία του λαού και γι αυτό στε­λέ­χη του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος έρχο­νται και επα­νέρ­χο­νται το τελευ­ταίο διά­στη­μα θέτο­ντας το ζήτη­μα. Μαζί με την πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία που ήδη θεσμο­θε­τή­θη­κε η Νίκη Κερα­μέ­ως επι­διώ­κει να βάλει στο «γύψο» το φοι­τη­τι­κό κίνη­μα, προ­κει­μέ­νου να ανοί­ξει ακό­μη περισ­σό­τε­ρο τις πόρ­τες των πανε­πι­στη­μί­ων στο μεγά­λο κεφάλαιο

Οι αλλα­γές στις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές, όμως, «δεν θα είναι στο αμέ­σως επό­με­νο νομο­σχέ­διο, στο επό­με­νο νομο­σχέ­διο θα είναι θέμα­τα που αφο­ρούν στο σχο­λείο περισ­σό­τε­ρο», δήλω­σε η κ. Κεραμέως.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο