Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Κατά σύστημα μεροληπτική συμπεριφορά της αστυνομίας υπέρ των ναζιστών” 

“Κατά σύστη­μα μερο­λη­πτι­κή συμπε­ρι­φο­ρά της Αστυ­νο­μί­ας υπέρ των ναζι­στών” καταγ­γέλ­λει με ανα­κοί­νω­ση του το Παρα­τη­ρη­τή­ριο για την παρα­κο­λού­θη­ση της δίκης της Χρυ­σής Αυγής, με δελ­τίο Τύπου που εξέ­δω­σε μετά τα χθε­σι­νά επει­σό­δια στο Εφετείο.

Το “Golden Dawn Watch”, που έχει συγκρο­τη­θεί από την Ελλη­νι­κή Ένω­ση για τα Δικαιώ­μα­τα του Ανθρώ­που, το Παρα­τη­ρη­τή­ριο για τον Φασι­στι­κό και Ρατσι­στι­κό λόγο στα ΜΜΕ, που λει­τουρ­γεί υπό το Μορ­φω­τι­κό Ίδρυ­μα της ΕΣΗΕΑ, τον Αντι­φα­σι­στι­κό Συντο­νι­σμό Αθή­νας — Πει­ραιά και το Συμ­βού­λιο Έντα­ξης Μετα­να­στών του δήμου Αθη­ναί­ων, ανα­φέ­ρει στην ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε ότι, δεν είναι πρώ­τη φορά που μέλη της Χρυ­σής Αυγής κάνουν “κατα­δρο­μι­κή εμφά­νι­ση σε δικα­στι­κή αίθου­σα” και επι­ση­μαί­νει πως το “τάγ­μα εφό­δου υλο­ποιεί βία”. Το Παρα­τη­ρη­τή­ριο ζητά από τον υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη “να πρά­ξει τα δέοντα”.

Η ανα­κοί­νω­ση έχει ως εξής: “Δεν πέρα­σε μια μέρα από τη δημο­σιο­ποί­η­ση από την ΕφΣυν του “πάρ­τι” των ναζι­στών της Χρυ­σής Αυγής και, με τη διευ­κό­λυν­ση της Αστυ­νο­μί­ας, οι χρυ­σαυ­γί­τες μετέ­τρε­ψαν εχθές την αίθου­σα του Εφε­τεί­ου σε πεδίο μάχης.

»Δεν είναι η πρώ­τη φορά που τα μέλη της συγκε­κρι­μέ­νης οργά­νω­σης κάνουν τέτοιου τύπου κατα­δρο­μι­κή εμφά­νι­ση σε δικα­στι­κή αίθου­σα. Αυτές οι εμφα­νί­σεις συμπυ­κνώ­νουν την άπο­ψή τους ότι και μόνο η παρου­σία τους παρά­γει απο­τε­λέ­σμα­τα. Και παρά­γει απο­τε­λέ­σμα­τα όχι μόνο για­τί η όψη ενός τάγ­μα­τος εφό­δου είναι τρο­μα­κτι­κή για όποιον βρί­σκε­ται μέσα, και ιδί­ως γι’ αυτόν που κατα­θέ­τει, αλλά για­τί το τάγ­μα εφό­δου υλο­ποιεί τη βία, δεν την υπο­νο­εί απλώς.

»Αυτά θα έπρε­πε πλέ­ον να έχουν γίνει κατα­νοη­τά και από την Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία, όχι απλώς για­τί πέρα­σαν τα χρό­νια αλλά και για­τί κάποιοι έχα­σαν τη ζωή τους και εξαι­τί­ας της δικής της αμεριμνησίας.

»Ως εκ τού­του, η κατά σύστη­μα μερο­λη­πτι­κή συμπε­ρι­φο­ρά της Αστυ­νο­μί­ας υπέρ των ναζι­στών οπα­δών, δημιουρ­γεί αφε­νός ζητή­μα­τα ομα­λής διε­ξα­γω­γής της δίκης και αφε­τέ­ρου επα­να­φέ­ρει τα ερω­τή­μα­τα σχε­τι­κά με τη δημο­κρα­τι­κή προ­σή­λω­ση μερί­δας της ελλη­νι­κής αστυ­νο­μί­ας. Ανα­μέ­νου­με από τον υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη να πρά­ξει τα δέοντα”.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο