Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατά της κλειστής δομής στις Σέρρες η Βουλγαρία — «Δεν είναι κίνηση καλής γειτονίας»

Αντί­θε­τη στα σχέ­δια της Ελλά­δας να δημιουρ­γή­σει μία νέα δομή φιλο­ξε­νί­ας μετα­να­στών στις Σέρ­ρες ‑κοντά στα σύνο­ρα των δύο χωρών– είναι η Βουλγαρία.

Είναι μια «παρά­λο­γη» πρό­τα­ση, όπως την χαρα­κτή­ρι­σε ο Βούλ­γα­ρος υπουρ­γός Άμυ­νας Κρα­σι­μίρ Καρακατσάνοφ.

«Μία δομή παρά­νο­μων μετα­να­στών στην ελλη­νι­κή πλευ­ρά, κοντά στα σύνο­ρά μας, δημιουρ­γεί συν­θή­κες όξυν­σης της έντα­σης. Είναι παρά­λο­γο και δεν είναι μια κίνη­ση καλής γει­το­νί­ας», έγρα­ψε στον λογα­ρια­σμό του στο Facebook ο Καρακατσάνοφ.

«Ο στρα­τός της Βουλ­γα­ρί­ας είναι έτοι­μος να αντι­δρά­σει. Εγγυώ­μαι ότι δεν θα αφή­σω ένα νέο κύμα μετα­να­στών να κατευ­θυν­θεί προς τη χώρα μας», υπο­γράμ­μι­σε ο Βούλ­γα­ρος υπουργός.

Η Σόφια έχει εγεί­ρει από το 2016 έναν φρά­κτη κατά μήκος των συνό­ρων της με την Τουρ­κία μήκους 259 χιλιο­μέ­τρων. Εξάλ­λου ο Βούλ­γα­ρος πρω­θυ­πουρ­γός Μπόι­κο Μπο­ρί­σοφ έχει προ­τεί­νει την εγκα­τά­στα­ση των μετα­να­στών σε ένα κέντρο εκτός του εδά­φους της ΕΕ, το οποίο θα χρη­μα­το­δο­τη­θεί από ευρω­παϊ­κούς πόρους.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι στη θέση «Κλει­δί» του δήμου Σιντι­κής Σερ­ρών, θα δημιουρ­γη­θεί το πρώ­το κλει­στό κέντρο στη Βόρεια Ελλά­δα για απε­λά­σεις «εξπρές», στο οποίο θα μετα­κι­νη­θούν όσοι ‑κατά την κυβέρ­νη­ση- μπή­καν παρά­νο­μα στη χώρα μετά την 1η Μαρ­τί­ου, τόσο από τον Εβρο όσο και από τα νησιά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο