Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατά 13 βαθμούς έπεσε η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα στη βόρεια Ελλάδα

Η πτώ­ση της μέγι­στης θερ­μο­κρα­σί­ας στη χώρα σήμε­ρα, έφθα­σε στους 13 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Η μεγα­λύ­τε­ρη πτώ­ση κατα­γρά­φη­κε στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία, στη Θρά­κη και στη Λήμνο. Αντί­θε­τα, σε αρκε­τές περιο­χές της δυτι­κής χώρας, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρή­τη, κατα­γρά­φη­κε μικρή άνο­δος της μέγι­στης θερμοκρασίας.

Όμως την Πέμ­πτη, σύμ­φω­να με την μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, η θερ­μο­κρα­σία ανα­μέ­νε­ται να παρου­σιά­σει πτώ­ση στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρή­τη. Αύριο ανα­μέ­νο­νται επί­σης τοπι­κές βρο­χές στα ανα­το­λι­κά και στο Αιγαίο, ενώ οι άνε­μοι στα πελά­γη θα φτά­νουν τοπι­κά τα 8 μποφόρ.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, τοπι­κές βρο­χές ανα­μέ­νο­νται την Πέμ­πτη στη Θεσ­σα­λία, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά Ελλά­δα, στην Πελο­πόν­νη­σο, στην Εύβοια, στο Κεντρι­κό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρή­τη, οι οποί­ες στα­δια­κά θα εξα­σθε­νή­σουν και θα περιο­ρι­στούν στην Εύβοια, στις Κυκλά­δες, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά Ελλά­δα και στη Κρή­τη. Η θερ­μο­κρα­σία στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από μεί­ον 4 έως 4 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από ‑1 έως 9, στη Θεσ­σα­λία από 2 έως 11, στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά από 5 έως 15, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 6 έως 11, στα νησιά του Ιονί­ου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου από 6 έως 12, στα νησιά του υπο­λοί­που Αιγαί­ου από 9 έως 14 (στα Δωδε­κά­νη­σα έως 16 με 17) και στην Κρή­τη από 12 έως 16 βαθμούς.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 έως 6 και τοπι­κά 7 μπο­φόρ. Ιδιαί­τε­ρα στο Κεντρι­κό και Νότιο Αιγαίο θα φτά­νουν πρό­σκαι­ρα κατά τόπους τα 8 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 5 έως 7 και τοπι­κά στον Πατραϊ­κό Κόλ­πο έως 8 με 9 μπο­φόρ, με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση κατά 2 έως 3 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές κατά περιό­δους στα βόρεια του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 έως 6, ενώ το μεση­μέ­ρι και από­γευ­μα τοπι­κά έως 7 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 9 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις κατά περιό­δους. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 2 μπο­φόρ. Η ορα­τό­τη­τα κατά τη διάρ­κεια της νύχτας θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 3 έως 9 βαθμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο