Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατέθεσε στην ανακρίτρια ο 25χρονος μηνυτής του Δ. Λιγνάδη

Κατά­θε­ση με τήρη­ση από­λυ­της δια­κρι­τι­κό­τη­τας έδω­σε στην ανα­κρί­τρια που χει­ρί­ζε­ται την υπό­θε­ση Λιγνά­δη ο δεύ­τε­ρος από τους δύο καταγ­γέλ­λο­ντες βια­σμό, που περι­λαμ­βά­νο­νται στη δικο­γρα­φία που έχει σχη­μα­τι­στεί σε βάρος του καλλιτέχνη.

Ο 25χρονος, που η μήνυ­σή του οδή­γη­σε στην απαγ­γε­λία κατη­γο­ρί­ας σε βάρος του καλ­λι­τέ­χνη, ήρθε από τη Σου­η­δία όπου κατοι­κεί μόνι­μα και εξε­τά­στη­κε νυχτε­ρι­νές ώρες για λόγους προ­στα­σί­ας. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο 25χρονος φέρε­ται να επι­βε­βαί­ω­σε το περιε­χό­με­νο της μήνυ­σης του, σύμ­φω­να με την οποία φέρε­ται ο καλ­λι­τέ­χνης να τον βία­σε το 2010, σε χρό­νο δηλα­δή που ο μηνυ­τής ήταν ανήλικος.

Επί­σης ο μάρ­τυ­ρας φαί­νε­ται ότι πρό­τει­νε στη δικα­στι­κή λει­τουρ­γό την εξέ­τα­ση δύο προ­σώ­πων, που ανή­καν τότε στο φιλι­κό περι­βάλ­λον του, προ­κει­μέ­νου κατα­θέ­σουν στοι­χεία που, κατά τον 25χρονο, επι­βε­βαιώ­νουν συγκε­κρι­μέ­νες συμπε­ρι­φο­ρές του κατη­γο­ρού­με­νου. Οι δύο προ­τει­νό­με­νοι μάρ­τυ­ρες, σύμ­φω­να με τον 25χρονο, είναι στην διά­θε­ση της δικα­στι­κής λει­τουρ­γού να κατα­θέ­σουν ενόρκως.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο