Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατέρρευσε η κυβέρνηση Ραχόι στην Ισπανία — Καμία επανάπαυση και ένταση του λαϊκού αγώνα συνιστά το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας

Ο ηγέ­της του ισπα­νι­κού Σοσια­λι­στι­κού Κόμ­μα­τος Πέδρο Σάν­τσεζ είναι από σήμε­ρα πρω­θυ­πουρ­γός μετά την υπερ­ψή­φι­ση πρό­τα­σης μομ­φής κατά του κεντρο­δε­ξιού Μαριά­νο Ραχόι. 

Υπέρ της πρό­τα­σης μομ­φής, που κατέ­θε­σαν οι Σοσια­λι­στές, ψήφι­σαν 180 βου­λευ­τές, 169 ψήφι­σαν κατά, ενώ ένας βου­λευ­τής τήρη­σε αποχή.

Ο Σάν­τσεζ ανα­μέ­νε­ται να ανα­λά­βει καθή­κο­ντα τη Δευ­τέ­ρα και η κυβέρ­νη­σή του να διο­ρι­στεί την ερχό­με­νη εβδο­μά­δα. Από την πλευ­ρά του, ο Ισπα­νός πρω­θυ­πουρ­γός Μαριά­νο Ραχόι, που βρί­σκε­ται στην εξου­σία από τον Δεκέμ­βριο του 2011, παρα­δέ­χθη­κε την ήττα πριν τη διε­ξα­γω­γή της ψηφο­φο­ρί­ας επί της πρό­τα­σης μομφής.

«Ηταν τιμή μου να είμαι πρω­θυ­πουρ­γός, να αφή­σω την Ισπα­νία σε καλύ­τε­ρη θέση απ’ ότι την βρή­κα», δήλω­σε ο Μαριά­νο Ραχόι από το βήμα του Κοινοβουλίου.

Να μη δεί­ξει «καμία εμπι­στο­σύ­νη» στους σοσιαλ­δη­μο­κρά­τες και να εντεί­νει τους αγώ­νες κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους και το λαό ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος των Λαών της Ισπα­νί­ας (PCPE) Αστόρ Γκαρ­σία σε μήνυ­μα που ανέ­βα­σε στο twitter. «Ούτε λεπτό επα­νά­παυ­σης απέ­να­ντι στη νέα κυβέρ­νη­ση του κεφα­λαί­ου» ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του PCPE. 

«Η νέα κυβέρ­νη­ση είναι κυβέρ­νη­ση στην υπη­ρε­σία της εκμε­τάλ­λευ­σης και σύντο­μα θα το απο­δεί­ξει», σημειώ­νει η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚ των Λαών της Ισπα­νί­ας, προ­σθέ­το­ντας ότι το Σοσια­λι­στι­κό Κόμ­μα είναι ευθυ­γραμ­μι­σμέ­νο με τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμ­μα­χί­ες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο