Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατέρρευσε παταγωδώς το στημένο κατηγορητήριο ενάντια τον κομμουνιστή συνδικαλιστή Σ. Πουλικόγιαννη

Κατέρ­ρευ­σε χτες, πατα­γω­δώς, στο δικα­στή­ριο το στη­μέ­νο κατη­γο­ρη­τή­ριο για τον πρό­ε­δρο του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου και Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δας, Σωτή­ρη Που­λι­κό­γιαν­νη, βασι­ζό­με­νο σε βίντεο — συρ­ρα­φή χρυ­σαυ­γί­τι­κης… κοπής.

Ο κομ­μου­νι­στής συν­δι­κα­λι­στής ‑σε μια αντι­στρο­φή της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας- κατη­γο­ρού­νταν για δια­τά­ρα­ξη κοι­νής ειρή­νης ως υπο­κι­νη­τής ομά­δας δια­δη­λω­τών που επι­τέ­θη­κε σε αστυ­νο­μι­κούς στη διάρ­κεια μαζι­κής δια­δή­λω­σης στις 7 Μάρ­τη 2014 για μέτρα ουσια­στι­κής προ­στα­σί­ας των ανέρ­γων, ύστε­ρα από κάλε­σμα δεκά­δων ταξι­κών συν­δι­κά­των. Λίγο πριν τη συμ­βο­λή των οδών Στα­δί­ου και Ομή­ρου, όπου υπήρ­χε φραγ­μός της Αστυ­νο­μί­ας, ΜΑΤ και ομά­δες ΔΕΛΤΑ επι­τέ­θη­καν στους δια­δη­λω­τές, ανέρ­γους, εργα­ζό­με­νους και συν­δι­κα­λι­στές, κάνο­ντας χρή­ση χημι­κών, γκλοπ, χει­ρο­βομ­βί­δων κρό­του — λάμ­ψης. Μάλι­στα, είχε χτυ­πη­θεί και ο τότε ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Μπά­μπης Αγγου­ρά­κης. Σημειω­τέ­ον ότι στην πρό­τα­σή του ο εισαγ­γε­λέ­ας πρό­τει­νε την απαλ­λα­γή του και ανέ­φε­ρε ότι δεν προ­έ­κυ­πτε ότι παρα­κι­νεί σε βιαιοπραγίες.

Ερω­τή­μα­τα προ­κα­λεί το γεγο­νός ότι την καταγ­γε­λία στη ΓΑΔΑ στις 7/3/2014 την έκα­νε ο από­τα­κτος αστυ­νο­μι­κός Δημή­τρης Γεωρ­γα­κό­που­λος, ο οποί­ος δεν κατέ­θε­σε ως μάρ­τυ­ρας στο δικα­στή­ριο. Την υπό­θε­ση ανέ­λα­βε ο αστυ­νο­μι­κός της ΓΑΔΑ Πέτρος Νικο­λό­που­λος. Ερω­τή­μα­τα προ­κα­λούν επί­σης η στά­ση και η κατά­θε­ση του εν λόγω αστυ­νο­μι­κού και χτες στο δικα­στή­ριο, που επέ­λε­ξε το βίντεο — συρ­ρα­φή που δια­στρέ­βλω­νε τα γεγο­νό­τα και είχε ανε­βεί σε φασι­στι­κά σάιτ. Επί­σης, ερω­τή­μα­τα προ­κα­λεί και το γεγο­νός ότι ενώ περι­γρά­φει τον Σ. Που­λι­κό­γιαν­νη με τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά του, του ανα­γνω­ρί­ζει παρά­νο­μες πρά­ξεις περι­γρά­φο­ντας άλλο άτο­μο!… Παρά το ότι φαί­νε­ται ότι ο Σ. Που­λι­κό­γιαν­νης δεν είναι στο χώρο και είναι 20 μέτρα πίσω.

Όλα αυτά ξεκί­νη­σαν όταν είχαν αρχί­σει να προ­φυ­λα­κί­ζο­νται στε­λέ­χη της εγκλη­μα­τι­κής ναζι­στι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ στο Πέρα­μα. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο ώρες μετά την κινη­το­ποί­η­ση, ο χρυ­σαυ­γί­της Ηλ. Κασι­διά­ρης, που δεν είχε ακό­μα προ­φυ­λα­κι­στεί, έκα­νε λόγο περί «τρα­μπου­κι­σμών του Που­λι­κό­γιαν­νη». Το συγκε­κρι­μέ­νο βίντεο αξιο­ποί­η­σαν πολ­λές φορές και οι υπε­ρα­σπι­στές των χρυ­σαυ­γι­τών στη δίκη της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης για να απο­δο­μή­σουν τη μαρ­τυ­ρία του Σ. Που­λι­κό­γιαν­νη, που ήταν ένας από τους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ που υπέ­στη το Σεπτέμ­βρη 2013 την αγριό­τα­τη επί­θε­ση από το τάγ­μα εφό­δου της Χρυ­σής Αυγής με ισχυ­ρά χτυ­πή­μα­τα στο κεφάλι.

Όσο για το βιο­γρα­φι­κό του πρώ­του… κομι­στή στη ΓΑΔΑ, που έχει απο­τα­χθεί από το Σώμα, Δ. Γεωρ­γα­κό­που­λου, και έκα­νε την καταγ­γε­λία, είναι πολύ πλού­σιο… Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, ήταν ανά­με­σα σε συλ­λη­φθέ­ντες το 1997 σε rave party όπου δια­κι­νή­θη­καν μεγά­λες ποσό­τη­τες ναρ­κω­τι­κών, ενώ επί­σης, σύμ­φω­να πάντα με δημο­σιεύ­μα­τα, δια­τεί­νε­ται ότι βρί­σκει στα σκου­πί­δια έγγρα­φα, έξω από υπουρ­γεία, δημό­σιες υπη­ρε­σί­ες, ιδιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις (!) και τρά­πε­ζες (!) και πως ανα­κα­λύ­πτει μέχρι και απόρ­ρη­τες εκθέ­σεις της ΕΥΠ. Ο εν λόγω από­τα­κτος από την Αστυ­νο­μία κατα­δι­κά­στη­κε το 2004 σε ποι­νή φυλά­κι­σης 20 μηνών για δυσφή­μι­ση δημάρ­χων, ενώ φέρε­ται να έχει μια Μη Κυβερ­νη­τι­κή Οργά­νω­ση που δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στον τομέα των ατο­μι­κών δικαιωμάτων…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο