Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατέρρευσε σοβάς οροφής στο νοσοκομείο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό και μέσα στα νοσο­κο­μεία, και εγκα­τα­λειμ­μέ­νες κτι­ρια­κές υπο­δο­μές περι­γρά­φουν την κατά­στα­ση στο χώρο της Υγείας.

Σοβάς ορο­φής κατέρ­ρευ­σε την Κυρια­κή 16 Ιού­νη στο Νοσο­κο­μείο Κιλ­κίς. Το περι­στα­τι­κό συνέ­βη σε είσο­δο τμή­μα­τος της Α΄ πτέ­ρυ­γας το οποίο είναι κατα­σκευ­ής 1937.

nosokomeio kilkis1

Θυμί­ζου­με ότι στην ίδια πτέ­ρυ­γα στις 26 Γενά­ρη 2019 είχε καταρ­ρεύ­σει πλά­κα ψευ­δο­ρο­φής δίπλα σε νοση­λευό­με­νο ασθε­νή και στις 5 Οκτώ­βρη 2018 σημειώ­θη­κε πτώ­ση σοβά­δων όπου ασκού­με­νη βοη­θός Ιατρι­κών και Βιο­λο­γι­κών Εργα­στη­ρί­ων τραυ­μα­τί­στη­κε ευτυ­χώς ελαφρά.

nosokomeio kilkis2

Η κτι­ρια­κή κατά­στα­ση του νοσο­κο­μεί­ου είναι τρα­γι­κή. Το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων σημειώ­νει ότι «το Νοσο­κο­μείο Κιλ­κίς για το σύνο­λο των κτι­ρια­κών του εγκα­τα­στά­σε­ων δεν δια­θέ­τει πιστο­ποι­η­τι­κό ενερ­γη­τι­κής πυρο­προ­στα­σί­ας το οποίο έχει λήξει πριν χρό­νια. Οι ανελ­κυ­στή­ρες ατό­μων δεν δια­θέ­τουν πιστο­ποί­η­ση, στην ηλε­κτρι­κή εγκα­τά­στα­ση μεγά­λα τμή­μα­τα δεν καλύ­πτο­νται από αντι-ηλε­κτρο­πλη­ξια­κούς δια­κό­πτες και δεν υπάρ­χει ιατρός Εργασίας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο