Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση της Αστυνομίας σε κινητοποίηση κατά πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας

Σε ανα­κοί­νω­σή του για την επί­θε­ση της Αστυ­νο­μί­ας σε κινη­το­ποί­η­ση κατά πλει­στη­ρια­σμού πρώ­της κατοι­κί­ας, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την επί­θε­ση της Αστυ­νο­μί­ας σε κινη­το­ποί­η­ση ενα­ντί­ον πλει­στη­ρια­σμού πρώ­της κατοι­κί­ας. Η Αστυ­νο­μία όχι μόνο προ­σπά­θη­σε να δια­λύ­σει την κινη­το­ποί­η­ση, αλλά ακό­μα και να παρε­μπο­δί­σει με τη βία την ίδια την οικο­γέ­νεια, που έχα­νε την περιου­σία της, να εισέλ­θει στο συμβολαιογραφείο.

Η ενέρ­γεια αυτή είναι ακό­μη πιο προ­κλη­τι­κή, καθώς ο συγκε­κρι­μέ­νος πλει­στη­ρια­σμός αφο­ρού­σε σε πρώ­τη κατοι­κία και μαγα­ζί λαϊ­κής οικο­γέ­νειας, που κατα­στρά­φη­κε εξαι­τί­ας πυρ­κα­γιάς, στην οποία μάλι­στα έχα­σε τη ζωή του ο πατέ­ρας της οικογένειας.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους να υψώ­σουν τεί­χος προ­στα­σί­ας στις λαϊ­κές κατοι­κί­ες, ζητώ­ντας εδώ και τώρα να καταρ­γη­θεί το απα­ρά­δε­κτο νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο των κυβερ­νή­σε­ων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, που χαρα­κτη­ρί­ζει τις κινη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς ως ιδιώ­νυ­μο αδίκημα».

Με παρέμβαση του ΠΑΜΕ αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας οικογένειας στον Μαραθώνα

Κάτω από την πίε­ση και την αγω­νι­στι­κή παρέμ­βα­ση σωμα­τεί­ων, φορέ­ων και του ΠΑΜΕ ανε­στά­λη τελι­κά ο πλει­στη­ρια­σμός του σπι­τιού και μαγα­ζιού στον Μαρα­θώ­να που σήμε­ρα γινό­ταν σε συμ­βο­λαιο­γρα­φι­κό γραφείο.

Από νωρίς το πρωί, το ΠΑΜΕ, η ΟΒΣΑ, Λαϊ­κές Επι­τρο­πές και σωμα­τεία, συμπα­ρα­στε­κό­με­νοι στην οικο­γέ­νεια συγκε­ντρώ­θη­καν έξω από το χώρο και απαί­τη­σαν να μην προ­χω­ρή­σει η διαδικασία.

Είναι αξιο­ση­μεί­ω­το ότι οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, που ήταν στο σημείο, εμπό­δι­σαν ακό­μα και στην οικο­γέ­νεια να εισέλ­θει στο χώρο και να αντι­κρού­σει τη διαδικασία.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως η οικο­γέ­νεια κιν­δυ­νεύ­ει να βρε­θεί στο δρό­μο και χάνει την πρώ­τη της κατοι­κία, η οποία κατα­στρά­φη­κε από πυρ­κα­γιά στο μαγα­ζί από το οποίο είχε εισό­δη­μα. Στην πυρ­κα­γιά «έχα­σε» τη ζωή του ο πατέ­ρας της οικο­γέ­νειας. Τα χρέη τους έπνι­ξαν και πριν λίγο και­ρό προ­σπά­θη­σαν να κάνουν ρύθ­μι­ση, κάτι που δεν δέχθη­κε η τράπεζα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο