Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζομένου στο πρακτορείο της Γενικής Ταχυδρομικής στα Γλυκά Νερά

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ — ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΤΤΑ)

Γ’ Σεπτεμ­βρί­ου 48β & Μάρ­νη Αθή­να 3ος Όροφος,
3189/24–5‑2012. ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6975761980, 6972449815, 6974264094
WWW.SETTA.GR
Αθή­να, 5/1/2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ

Καταγ­γέλ­λου­με το περι­στα­τι­κό εργο­δο­τι­κής βίας που αντι­με­τώ­πι­σε ο συνά­δελ­φός μας στο πρα­κτο­ρείο της Γενι­κής Ταχυ­δρο­μι­κής στα Γλυ­κά Νερά, στην λήξη της βάρ­διας του την Δευ­τέ­ρα 4 Γενά­ρη 2021. Η ήδη απα­ρά­δε­κτη έντα­ση της δου­λειάς και πίε­ση προς τους εργα­ζό­με­νους τώρα, έφτα­σε στο απα­ρά­δε­κτο γεγο­νός του χτε­σι­νού ξυλο­δαρ­μού με απο­τέ­λε­σμα το σοβα­ρό τραυ­μα­τι­σμό ενός συνα­δέλ­φου μας. Μέχρι και εκεί μπο­ρεί να φτά­σει η ασυ­δο­σία και το θρά­σος της εργο­δο­σί­ας στο κυνή­γι του κέρδους.

Η συγκε­κρι­μέ­νη πρά­ξη της εργο­δο­σί­ας δεν είναι κεραυ­νός εν αιθρία. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομί­σμα­τος που βιώ­νου­με, της εκμε­τάλ­λευ­σης. Όλοι οι συνά­δελ­φοι εδώ και ένα χρό­νο του­λά­χι­στον, που η εντα­τι­κο­ποί­η­ση έχει βαρέ­σει κόκ­κι­νο. Η εργο­δο­σία με τις πλά­τες της κυβέρ­νη­σης έχει απο­θρα­συν­θεί τελεί­ως. Η εργο­δο­τι­κή αυθαι­ρε­σία που βιώ­νου­με όλο το τελευ­ταίο διά­στη­μα που ξεκι­νά­ει από τα στοι­χειώ­δη μέτρα ασφα­λεί­ας και προ­στα­σί­ας της υγεί­ας μας που δεν παίρ­νο­νται, συνε­χί­ζει με τις 10 και 12 ώρες δου­λειάς και τελειώ­νει με 6ήμερη και 7ήμερη δου­λειά μες στη βδο­μά­δα με την πίε­ση προς τους εργα­ζό­με­νους για να βγει η δου­λειά χτυ­πά­ει κόκ­κι­νο, πήρε τη μορ­φή του ξυλο­δαρ­μού του συνα­δέλ­φου μας.

Το Συν­δι­κά­το προει­δο­ποιεί την εργο­δο­σία ότι θα μας βρει μπρο­στά της σε κάθε τέτοιο περι­στα­τι­κό, σε κάθε εργο­δο­τι­κή αυθαι­ρε­σία. Καλεί κάθε συνά­δελ­φο να καταγ­γεί­λει τέτοια περι­στα­τι­κά, να δίνου­με απά­ντη­ση με τον αγώ­να μας, να υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε τις κατα­κτή­σεις τα δικαιώ­μα­τα μας, να βάζου­με φρέ­νο στην αυθαι­ρε­σία της εργο­δο­σί­ας που φυσι­κά γίνε­ται με τις πλά­τες της κυβέρ­νη­σης. Χαι­ρε­τί­ζου­με την παλι­κα­ρί­σια στά­ση του συνα­δέλ­φου που δεν φοβή­θη­κε και κατήγ­γει­λε το περι­στα­τι­κό. Καλού­με όλους τους συνα­δέλ­φους του κλά­δου, επι­χει­ρη­σια­κά σωμα­τεία να εκφρά­σουν την αλλη­λεγ­γύη και στή­ρι­ξη τους το συνά­δελ­φο μας, να κατα­δι­κά­σουν το γεγο­νός. Χρειά­ζε­ται να είμα­στε όλοι σε εγρή­γορ­ση και ετοι­μό­τη­τα αγω­νι­στι­κής απά­ντη­σης σε τέτοιες κατα­στά­σεις. Στέλ­νου­με μήνυ­μα ότι δεν μας φοβί­ζουν και δεν υπο­χω­ρού­με, ότι πιο δυνα­μι­κά θα συνε­χί­σου­με τον αγώ­να μας!

Η μητρι­κή εται­ρεία να ανα­λά­βει τώρα την ευθύ­νη για τις αυθαι­ρε­σί­ες και τον ξυλο­δαρ­μό του εργα­ζό­με­νου. Τις ευθύ­νες της να ανα­λά­βει και η κυβέρ­νη­ση για την κατά­στα­ση που υπάρ­χει στους χώρους δου­λειάς που έχει ολό­κλει­στά τα αυτιά της μήνες τώρα στις καταγ­γε­λί­ες και τις προ­τά­σεις των εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων με μέτρα για την προ­στα­σία μας. Να μπει φρέ­νο τώρα στην εργο­δο­τι­κή αυθαιρεσία.

Θα μας βρουν μπρο­στά τους, τους εργα­ζό­με­νους του κλά­δου μας, το ταξι­κό συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνημα.

Η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση σε αυτήν την κατά­στα­ση είναι η οργά­νω­ση στο Συν­δι­κά­το. Μόνο με οργά­νω­ση της πάλης μας για αγώ­να μπο­ρού­με να διεκ­δι­κή­σου­με την ζωή που μας αξί­ζει, αυτή με δικαιώ­μα­τα που θα βάζει στο επί­κε­ντρο τις βασι­κές μας ανά­γκες! Μόνο ο δρό­μος της πάλης μπο­ρεί να ανα­τρέ­ψει το άθλιο εργα­σια­κό καθε­στώς που ζούμε!

ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚη αυθαιρεσια

η δική μας φωνή μπορεί να γίνει ο δικός τους φόβος!

Οργανώσου τώρα στο ΣΕΤΤΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο