Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταγγελία εναντίον του ακροδεξιού Μπολσονάρο

Καταγ­γε­λία ενα­ντί­ον του Προ­έ­δρου της Βρα­ζι­λί­ας Ζαϊρ Μπολ­σο­νά­ρο, με το ερώ­τη­μα της απο­μά­κρυν­σης από τη θέση του για 180 μέρες, κατέ­θε­σε ο ανώ­τα­τος δικα­στής της χώρας Μάρ­κο Αου­ρέ­λιο Μέλο στη Γενι­κή Εισαγ­γε­λία. Πρό­κει­ται για καταγ­γε­λία που κατέ­θε­σε βου­λευ­τής του αντι­πο­λι­τευό­με­νου σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κού Κόμ­μα­τος Εργα­τών, για την «ανεύ­θυ­νη συμπε­ρι­φο­ρά του Προ­έ­δρου, που θέτει σε κίν­δυ­νο τη δημό­σια υγεία».

Ο Μπολ­σο­νά­ρο έχει οργα­νώ­σει εκστρα­τεία με τίτλο «Η Βρα­ζι­λία δεν στα­μα­τά», ώστε να συνε­χι­στεί κανο­νι­κά η οικο­νο­μι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, υπο­βαθ­μί­ζει δε τους κιν­δύ­νους από την παν­δη­μία και την ανά­γκη λήψης μέτρων, ενώ και στη Βρα­ζι­λία αυξά­νο­νται οι άνθρω­ποι που επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι νοσούν (πάνω από 4.700) και οι θάνα­τοι (167).

Η καταγ­γε­λία πρέ­πει να εγκρι­θεί από τη Βου­λή, προ­κει­μέ­νου να εφαρ­μο­στεί το μέτρο της απο­μά­κρυν­σης του Μπολ­σο­νά­ρο από την προ­ε­δρία για το συγκε­κρι­μέ­νο διά­στη­μα. Με βάση όμως τον υπέρ του Μπολ­σο­νά­ρο συσχε­τι­σμό στο κοι­νο­βού­λιο, δεν φαί­νε­ται να προ­χω­ρά­ει η ποινή.

Χτες, πάντως, διά­φο­ρες οργα­νώ­σεις είχαν καλέ­σει σε δια­μαρ­τυ­ρί­ες με χτύ­πη­μα κατσα­ρο­λών από τα σπί­τια, ώστε να εκφρα­στεί η αντί­θε­ση στην αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση και τη μη λήψη μέτρων προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγεί­ας εκ μέρους της.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο